ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΟΕΔΗΝ (11-03-2009)

ΑΘΗΝΑ 11/3/09
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 80

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή δημοσιεύματα που στοχοποιούν τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και τους εμφανίζουν περίπου ως υπεύθυνους για την διεθνή και εγχώρια κρίση, έχουμε να σας υποβάλλουμε μια δέσμη προτάσεων και μέτρων, άμεσα εφαρμόσιμων για την περιστολή της σπατάλης που συντελείτε στον χώρο ευθύνης σας και που η τυχόν υιοθέτηση τους θα είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων.
1. Με την ομολογία εκπροσώπων των προμηθευτών πως υπερτιμολογούν τα υλικά που προσφέρουν στο Δημόσιο από 50-100%, με το πρόσχημα της καθυστέρησης στην αποπληρωμή τους σας προτείνουμε. Η ρύθμιση των χρεών να συνοδευτεί με την απαίτηση εκ μέρους της πολιτείας έκπτωσης επίσημα τουλάχιστον 20%.
2. Την κατάργηση του πλήθους των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου σας (οι περισσότερες χωρίς αρμοδιότητες) και την διατήρηση μιας Γραμματείας Υγείας και μιας Γραμματεία Πρόνοιας σύνολο δηλαδή δύο.
3. Την περικοπή τουλάχιστον κατά δύο των Γενικών Διευθύνσεων του ΥΥΚΑ.
4. Την κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας ΣΕΥΠ και την εκχώρηση του αντικειμένου στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Το όφελος είναι προφανές και διπλό. Αφενός άμεση εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από την μισθοδοσία 300 ατόμων αφετέρου εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού που θα επανακάμψει στα καθήκοντά του στο Υγειονομικό σύστημα. Η εκτίναξη της διαφθοράς στο Υγειονομικό σύστημα στα ύψη δείχνει πως είναι εντελώς αναποτελεσματικό και άχρηστο.
5. Τα 9μελή Διοικητικά Συμβούλια να επανέλθουν σε 7μελή και τα 7μελή σε 5μελή ( όπως τα παραλάβατε ).
6. Την κατάργηση των Αντιπροέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων, οι οποίοι εν καιρώ κρίσης για τέσσερις συνεδριάσεις το μήνα μερικών ωρών κοστίζουν όσο ένας Εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης, δηλαδή 800 ευρώ.
7. Την κατάργηση των Υποδιοικητών προμηθειών (sic) με τους οποίους επιβαρύνατε τις ΔΥΠΕ και τα μεσαία και μεγάλα νοσοκομεία ενώ δεν λειτουργεί η Κεντρική Επιτροπή Προμηθειών.
8. Την κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων και την εκδίωξη των εργολάβων που έχουν εκτινάξει σε δυσθεόρατα ύψη το κόστος λειτουργίας των βοηθητικών υπηρεσιών. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης με έκρηξη της ανεργίας, οι θέσεις βοηθητικών υπηρεσιών να καλυφθούν από άνεργους και να μετατραπούν άμεσα σε θέσεις Κοινωνικής Εργασίας.
9. Την μείωση των μισθών των Διοικητών των μεσαίων και μεγάλων Νοσοκομείων κατά 1000€ μηνιαία ( από 5000 σε 4000 ευρώ).
10. Την μείωση των μισθών των Διοικητών των μικρών Νοσοκομείων και των Θεραπευτηρίων Πρόνοιας κατά 500 ευρώ μηνιαία ( από 3000 ευρώ σε 2500 ευρώ).

Κύριε Υπουργέ,
Αντί ανέξοδα να αναρωτιέστε για το αν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση και να μας υπόσχεστε νοικοκύρεμα στο απώτερο μέλλον, ιδού μερικά άμεσα μέτρα η λήψη των οποίων στο χώρο ευθύνη σας θα σηματοδοτήσει την πολιτική βούληση να συμβάλλετε σε αυτή την κατεύθυνση.
Τα μέτρα αυτά θα εξοικονομήσουν σοβαρά κονδύλια (500 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση) που θα επενδυθούν στο σύστημα για την αναβάθμιση των παρερχομένων υπηρεσιών και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων των Εργαζόμενων στις υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΠΟΕΔΗΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s