ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (31-03-2009)

ΑΘΗΝΑ 31.03.2009
ΑΡ.ΠΡΩΤ: 171

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΕΔΗΝ, τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, τις Προνοιακές δομές, τα Κ.Υ και το ΕΚΑΒ βρίσκονται σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ διεκδικώντας την εφαρμογή των Κοινοτικών οδηγιών και της Ελληνικής Νομοθεσίας στα ωράρια εργασίας των Υπαλλήλων.
Οι Κοινοτικές Οδηγίες και η Εργατική Νομοθεσία της χώρας μας προβλέπουν για την απασχόληση των Υπαλλήλων την απαράβατη τήρηση.
1) Μιας Νυχτερινής βάρδιας την εβδομάδα.
2) Τουλάχιστον 12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών.
3) Δύο ΡΕΠΟ την εβδομάδα.
Είναι διαπιστωμένες οι σημαντικές ελλείψεις προσωπικού που συνεχώς είναι αυξανόμενες και μάλιστα διαφαίνεται ότι το επόμενο διάστημα το κύμα φυγής προς συνταξιοδότηση θα μαζικοποιηθεί, εξαιτίας της σκόπιμης μεθόδευσης της Κυβέρνησης για καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Γι΄αυτό ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Αβραμόπουλος δεν διαπραγματεύτηκε με την ΠΟΕΔΗΝ την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για την συμμόρφωση με τις Κοινοτικές Οδηγίες.
Καθ΄όσον διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης με τους Ιατρούς για την εφαρμογή αντίστοιχων Κοινοτικών Οδηγιών που αφορούν τον αριθμό εφημεριών κάθε μήνα, ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ χωρίς διαπραγμάτευση, ο Υπουργός Νομοθέτησε ζητήματα που άπτονται διαπραγματεύσεων δικών μας δικαιωμάτων.
Με τον Ν. 3527/2007 ανέστειλε την εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών που κυρώθηκαν με τα ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ 88/1999 και 76/2005 για έξι μήνες ( έως 31.12.2007 ).
Επίσης με τον Ν. 3754/2009 που κυρώθηκε η Συλλογική Σύμβαση των Ιατρών εμπλέκει το προσωπικό των Νοσηλευτικών και παρόμοιων Ιδρυμάτων.
Σκοπός του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κου Αβραμόπουλου να παραπλανήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι δήθεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες της.
Η ΠΟΕΔΗΝ που εκπροσωπεί το προσωπικό των Νοσηλευτικών και παρόμοιων Ιδρυμάτων όπως ορίζονται οι εργαζόμενοι στα ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ γνωστοποίησε στον Υπουργό ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ και παράλληλα ζήτησε συγκεκριμένη «ΑΤΖΕΝΤΑ» θεμάτων που θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τέλος Οκτωβρίου 2009.
Στην « ΑΤΖΕΝΤΑ » θεμάτων περιλαμβάνονται αιτήματα που με την επίλυσή τους αφενός θα εφαρμοσθούν οι Κοινοτικές Οδηγίες και αφετέρου θα διασφαλίζουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα της Υγείας και Πρόνοιας με εργαζόμενους μόνιμους Δημόσιους υπαλλήλους καλά αμειβόμενους.
Ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Αβραμόπουλος δεν δεσμεύεται για ουσιαστική διαπραγμάτευση όπως οφείλει.
Οι Πράξεις του Υπουργού αντιβαίνουν στο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ γι΄αυτό ετοιμάζουμε ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ περί μη συμμόρφωσης της χώρας σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η χώρα είναι βέβαιο θα διασυρθεί για άλλη μια φορά διεθνώς με την πολιτική απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, που ακολουθεί η Κυβέρνηση, εξαιτίας της οποίας καθίστανται επικίνδυνες οι Συνθήκες Νοσηλείας των Ασθενών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΠΟΕΔΗΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s