ΠΟΕΔΗΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (29-04-2009)

afisa_220320092

ΑΘΗΝΑ 29/4/09

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 315

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15νθήμερο κινητοποιήσεων αποφάσισε το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ ύστερα από την άκαρπη συνάντηση που είχε η διαπραγματευτική ομάδα με την αντίστοιχη του ΥΥΚΑ στις 24 Απριλίου. Το Υπουργείο δεν δεσμεύτηκε ούτε καν για τακτές συνεδριάσεις της Επιτροπής, ενώ για άλλη μία φορά με προκλητικό τρόπο εξάντλησε την συνάντηση με την προτροπή να του υποβάλλουμε τα αιτήματά μας. Αυτό έχει γίνει κατ’ επανάληψη ακόμη και με το εξώδικο για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας που έληξε η προθεσμία του στις 30 Μαρτίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα Σωματεία μέλη μας να απαντήσουν αγωνιστικά στην αναλγησία του Υπουργείου καθώς για κανένα από τα προβλήματα του χώρου δεν υπάρχει βούληση αντιμετώπισης. Αντίθετα συνεχίζεται η πολιτική συνειδητής υποβάθμισης, υπονόμευσης και διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει θέσει απώτατο όριο το τέλος ΜΑΗ για να προσέλθει το ΥΥΚΑ με θέσεις και σοβαρότητα στο διάλογο. Ζητάμε ένα διάλογο ουσίας και όχι παρωδία στη λογική της εξαγοράς πολιτικού χρόνου. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την ηγεσία του ΥΥΚΑ.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων είναι το ακόλουθο:


α) Από 11 – 22 ΜΑΗ Ανοιχτές Συνελεύσεις – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από 7π.μ. έως 11π.μ. στα προαύλια των Νοσοκομείων


β) Στις 12 ΜΑΗ το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ και τα Δ.Σ. των Σωματείων Αθήνας – Πειραιά θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για την παραβίαση της Εργατικής Νομοθεσίας. (Πενθήμερο – 12ωρη ανάπαυση – 1 νύχτα εβδομαδιαία)


γ) 14ΜΑΗ συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ


δ) 20 ΜΑΪΟΥ 5ωρη Παναττική στάση εργασίας από 10π.μ. έως 3μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από το ΥΥΚΑ, με συμμετοχή και των Δ.Σ. Σωματείων της Περιφέρειας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

cf80ceb1cebdcebf-2

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ BLOG


Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΠΟΕΔΗΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s