ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009 – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΕΔΗΝ (29-04-2009)

2008_05_01-afisa-proti-mai_v

ΑΘΗΝΑ 28/4/09

Η Πρωτομαγιά του 2009 συνδέεται αναπόφευκτα με την γενικότερη κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση πολιτική, κρίση θεσμών και αξιών. Η οικονομική κρίση εδράζεται στην λογική του άκρατου νεοφιλελευθερισμού για αυτορύθμιση των αγορών χωρίς ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Η ανάπτυξη του καπιταλισμού καζίνο με ληστρική εκμετάλλευση των εργαζομένων, με ασυδοσία του κεφαλαίου, με υποβάθμιση των Δημόσιων και Κοινωνικών αγαθών. Η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των νεοφιλελεύθερων και σοσιαφιλελεύθερων πολιτικών που ακολουθήθηκαν με συνέπεια και κορύφωση την τελευταία 20ετία.

Η κοινωνική κρίση συνίσταται στην αφομοίωση της κοινωνίας προτύπων και συμπεριφορών ξένων στα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και των πλατειών λαϊκών στρωμάτων, που διευκολύνουν την ιδεολογική και πολιτική επικράτηση των νεοφιλελεύθερων λογικών και πρακτικών. Ο ωχαδερφισμός, ο ατομικισμός, ο εύκολος πλουτισμός έχουν ανακηρυχθεί σε ύψιστες αξίες.

Η πολιτική κρίση έχει να κάνε με την υποταγή της πολιτικής εξουσίας στα οικονομικά συμφέροντα που εμποδίζουν την άσκηση φιλολαϊκών πολιτικών, αλλά επιβάλλουν μονόδρομους διαρκούς λιτότητας σε βάρος των πολιτών. Η εργασία, η ασφάλιση, η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός έχουν μπει στην προκρούστεια κλίνη και ακρωτηριάζονται συστηματικά, με την επίκληση ενός γενικότερου συμφέροντος της οικονομίας, της κοινωνίας της χώρας.

Εμείς οι υγειονομικοί βιώνουμε συστηματικά αυτήν την πολιτική, παρότι υπηρετούμε σε ένα χώρο κατ’ εξοχήν κοινωνικό. Οι δαπάνες μειώνονται, τα δικαιώματα των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας, ασφάλισης συρρικνώνονται, τα δικαιώματα των λειτουργών υποβαθμίζονται και παραβιάζονται συστηματικά.

Η συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση των Δημοσίων και Κοινωνικών αγαθών έχουν κορυφωθεί με τις νεοφιλεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Η άδικη εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο και το πάγωμα μισθών για το 2009 μας στοχοποιεί ως τους προνομιούχους της κοινωνίας που πρέπει να πληρώσουμε την κρίση.

Η αδυναμία καταβολής του εφάπαξ λόγω χρεοκοπίας του ταμείου.

Η απόφαση του ευρωδικαστηρίου σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση για αποχαρακτηρισμό της ασφάλισης ως Κοινωνικής.

Η υποβάθμιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας.

Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Η μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας.

Η μη ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Η μη εφαρμογή του ΕΞΩΔΙΚΟΥ της ΠΟΕΔΗΝ για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που απειλούν τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας ως πολίτες και εργαζόμενους και μας ωθούν σε εργασιακό μεσαίωνα.

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν προσφέρεται για γιορτή της άνοιξης, για εκδρομές και αργία.

Πρέπει να αποτελέσει την απαρχή του ξεσηκωμού, της αφύπνισης των συνειδήσεων για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας.

Σας καλούμε όλους ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ να πάρετε μέρος στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ:

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών, διοργανώνει ανοιχτή συναυλία-αφιέρωμα στην Πρωτομαγιά, για τη νεολαία του Νομού μας ,με την ορχήστρα του γνωστού Σερραίου μουσικού Δημήτρη Ψαρά, που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 29 Απριλίου ,στις 9 το βράδυ στο κέντρο της πόλης των Σερρών, στο νέο πεζόδρομο.

Επίσης, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ,στο πλαίσιο των δράσεων του για την Εργατική Πρωτομαγιά, διοργανώνει, μουσική βραδιά με αφιέρωμα σε τραγούδια της «Πρωτομαγιάς και του αγώνα».
Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 30 Απριλίου, στις 10.00 το βράδυ, στο μουσικό στέκι «το μινόρε της αυγής» στις Σέρρες, Προσκλήσεις διατίθενται από τα μέλη της Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ του Ν. Σερρών.
Στη συγκέντρωση μπροστά στη Νομαρχία, αλλά και στη μουσική εκδήλωση, θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΕΡΡΩΝ.


11

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s