Δηλώσεις του Προέδρου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών, κ. Γιάννη Τσιπούρα. (12-05-2009)

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών, κ. Γιάννης Τσιπούρας,κατα τη διαρκεια της ανοιχτης γενικής συνελευσης και με αφορμή τον εορτασμό της 12ης Μαΐου ήταν ιδιαίτερα καυστικός στις δηλώσεις του όσον αφορά την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση:

«Η ανακολουθία προεκλογικών λόγων της κυβέρνησης όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, θυμίζοντας σε όλους ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε μειωθεί ως εργαζόμενοι κατά 6.000 στον χώρο της υγείας, δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και βέβαια δημιουργεί και προβλήματα όσον αφορά τους πόρους, οι οποίοι εισέρχονται στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε λύση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με το προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία λειτουργούνε πέρα από τα όρια ασφαλείας, έτσι όπως προβλέπονται.

Στις 11:00, η επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αρείου πάγου, κ. Σανιδά. Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι με την κινητοποίηση θα φέρουμε την κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να υπογράψουμε μια συλλογική σύμβαση εργασίας, γιατί δεν είναι δυνατόν αυτή την εποχή, επικαλούμενη την παγκόσμια οικονομική κρίση, να πριμοδοτεί άλλες εργασιακές ομάδες -όπως π.χ. τράπεζες, πριμοδοτεί τους εμπόρους αυτοκινήτων μειώνοντας τα τέλη, χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστική κάλυψη των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, ευνοεί τους εργολάβους οικοδομών με τα μέτρα που παίρνει.

Αντιλαμβάνεστε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι υπέρ των ολίγων και εναντίων των πολλών. Συνεχίζουμε λοιπόν την κινητοποίησή μας αυτή. Στις 14 του μηνός θα συμμετάσχουμε στην εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και στις 20 του μηνός θα βρεθούμε έξω από το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καταθέσουμε και υπόμνημα στον Υπουργό Υγείας και βέβαια να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που εφαρμόζεται.

Έχει γίνει ενημέρωση των εργαζομένων για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας έως τώρα, έχουμε ενημερώσει ότι έχει υπάρξει μια πρώτη συνάντηση με την ομάδα του Υπουργείου Υγείας, η οποία ήταν απογοητευτική. Θεωρούμε και εκτιμούμε ότι με τις κινητοποιήσεις αυτές αργά ή γρήγορα θα υποκύψει η κυβέρνηση ενισχύοντας γενικότερα την πρόνοια, γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα η πολιτική η οποία εφαρμόζεται είναι στην κατεύθυνση υπέρ των ολίγων. Το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως ότου αλλάξει πλήρως ή η πολιτική ή η κυβέρνηση».

P1010087

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s