Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή και Σερραίων εργαζομένων στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 14-05-2009

Με τη συμμετοχή και Σερραίων εργαζομένων ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ με κύρια αιτήματα τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο δημόσιο.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατία, από την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ). Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Εκεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης κ. Λουκά Ανανίκα στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και κατάλογο με τα αιτήματά τους.

Έξω από το υπουργείο κατέληξαν επίσης, διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και του συνδικάτου οικοδόμων οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στην πλατεία Αγίας Σοφίας και μπροστά από το κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους, αντίστοιχα.

Και Σερραίοι πήγαν στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το πρωί (14-05-2009) Σερραίοι εργαζόμενοι, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Νομαρχία Σερρών προκειμένου να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Βόρειας Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος .Σερρών της ΑΔΕΔΥ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε στη «Σ» για την απεργιακή κινητοποίηση :

« Σήμερα , 14 Μαΐου οι εργαζόμενοι στο δημόσιο , στις δημόσιες υπηρεσίες , εκπαιδευτικοί , στο χώρο της υγείας , στους ΟΤΑ ,στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απεργούμε . Απεργούμε με ένα πολύ σημαντικό διεκδικητικό πλαίσιο, έχει να κάνει κατ΄ αρχάς με την χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας , το οποίο είναι το Ταμείο που καταβάλλει το εφάπαξ και τον τελευταίο χρόνο καθυστερεί αδικαιολόγητα να καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται . Δεύτερο αίτημά μας είναι η χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ. Ζητάμε επίσης να είναι ουσιαστικές οι αυξήσεις και πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ ,επίσης θέλουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και την μονιμοποίηση των συναδέλφων μας που εργάζονται στο δημόσιο ως συμβασιούχοι και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.».

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΕΤΟΚΗ

ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14 05 09

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΔΕΔΥ, Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s