ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κόρινθος:   4/05/2009

ΠΡΟΣ: Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών

Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ)

Πειραιώς 205  Αθήνα 118 5

ΚΟΙΝ :Πανελλήνια Ομοσπονδία    Εργαζομένων

στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν)

Θέμα:        Καταγγελία προς εξέταση.


Αξιότιμοι Κύριοι

Το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου, έχει γίνει αποδέκτης εξώδικης διαμαρτυρίας έξι 6 συναδέλφων τεχνολόγων που εργάζονται στο Ακτινολογικό εργαστήριο, και διαμαρτύρονται για την απόφαση του Διοικητή Κ Ευθυμιάδη. Ι να προβεί στην μετακίνηση δυο  τεχνολόγων αποκλειστικά στο τμήμα του Αξονικού τομογράφου. Μέχρι τώρα όλοι συμμετείχαν στο 24ώρο πρόγραμμα  λειτουργίας του Ακτινολογικού εργαστηρίου και τα πρωινά ένας κάλυπτε και την λειτουργία του Αξονικού ως χειριστής.

Η παραπάνω εσωτερική μετακίνηση διογκώνει πλέον σε ανυπέρβλητο βαθμό τα προβλήματα του τμήματός από την επί σειρά ετών ανεπαρκή στελέχωση, επιβαρύνοντας το υπάρχον προσωπικό, με επιπλέον απογευματινά, νυχτερινά, και Σαββατοκύριακα, (μέσω όρο 7 απογευματινά, 7 νυχτερινά, 3 ½ Σαββατοκύριακα έκαστος). Ερωτήματα γεννιούνται αναφορικά με την διαμόρφωση του προγράμματος υπηρεσίας των δυο μετακινούμενων συναδέλφων, οι οποίοι εναλλάξ καλύπτουν τον αξονικό το πρωί και το υπόλοιπο 16ώρο από το σπίτι τους, τα Σαββατοκύριακα από το σπίτι τους, μη συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιότυπο τρόπο, στην 24ώρη λειτουργία του κλασικού Ακτινολογικού εργαστηρίου, προφανώς εισπράττοντας και το μέγιστο των επιτρεπομένων ωρών ως εισοδηματικές ενισχύσεις.

Η παραπάνω απόφαση , θεωρούμε, ότι καταστρατηγεί τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, οι οποίες εργασιακές σχέσεις δεν διέπονται από ειδικά πλαίσια (όπως οι εφημερίες των Ιατρών) και κατ΄ επέκτασιν και από ειδικό μισθολόγιο. Επιπλέον καταστρατηγεί κάθε εργασιακό δικαίωμα που απορρέει από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ακόμα και για ενδεχόμενη πρόκληση βλάβης στην υγεία των συναδέλφων λόγω κόπωσης και άτακτων ρυθμών εργασίας.

Όλα τα παραπάνω τα έχουμε εκθέσει προφορικά στον Κον Διοικητή, ο οποίος δεν έχει ακυρώσει την απόφαση του, αποκαθιστώντας την μέχρι πρότινος επί σειρά ετών λειτουργία του Ακτινολογικού εργαστηρίου.

Επειδή στις αρμοδιότητες σας είναι και η διενέργεια ελέγχων σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Νοσοκομείων, παρακαλούμε να επέμβετε προκειμένου να διαπιστωθεί η νόμιμη, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σαββανός. Μιχαήλ                                                        Κούκου. Μαίρη

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΠΟΕΔΗΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s