Αντιδράσεις απο το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο για το κυλικείο

Επι δύο ώρες τα μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου συζήτησαν διεξοδικά το πόρισμα και όσα προέκυψαν απο τον έλεγχο που πραγματοποίησαν τον περασμένο Νοέμβριο οι επιθεωρητές. Απο το Δ.Σ μειοψήφησε ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων, Αβραάμ Βούλτσιος, που τάχθηκε υπέρ της συνέχισης λειτουργίας του κυλικείου με το σημερινό καθεστώς και με την ενίσχυση ασφαλιστικών δικλείδων, για τη διαφάνεια.

Η διοικητής Ευαγγελία Κουρτέλη, τάχθηκε υπέρ της συμμόρφωσης με τις προτάσεις του πορίσματος, τονίζοντας με νόημα πως θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα.

«Πολιτικό, κατάπτυστο, διάτρητο και διαβλητό» χαρακτήρισε το πόρισμα των Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, για το κυλικείο του νοσοκομείο Σερρών, ο πρόεδρος του σωματείου των Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα Γιάννης Τσιπούρας, που τάχθηκε κατά της διάλυσης της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ. «Επικαλούνται το πόρισμα, προκειμένου να προχωρήσουν στη διάλυση της εταιρείας ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ και στην εκμίσθωση του κυλικείου σε ιδιώτη, εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα» τόνισε με νόημα ο πρόεδρος των Εργαζομένων, που προειδοποίησε πως το θέμα δεν έχει τελειώσει για τον σύλλογο. «Θα προβούμε σε όλα τα νόμιμα μέσα. Θα απευθυνθούμε στους βουλευτές του νομού και στον ίδιο τον υπουργό Υγείας, για να ανατραπεί η κατάπτυστη απόφαση του Δ.Σ του νοσοκομείου» δήλωσε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά της η διοικητής του νοσοκομείου, εμμένει στην απόφαση για διάλυση της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, σημειώνοντας ωστόσο πως θα υπάρξει μέριμνα για τη συνέχιση λειτουργίας του παιδικού σταθμού. «Θα πράξουμε αυτό ακριβώς που λέει το πόρισμα, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Στην απόφαση που πήραμε γίνετε ειδική αναφορά για τον παιδικό σταθμό των παιδιών των εργαζομένων στο νοσοκομείο, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά» επεσήμανε η διοικητής Ευαγγελία Κουρτέλη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 16/12/2008 ο τότε πρόεδρος της εταιρείας ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ και πρώην διοικητής στο νοσοκομείο Σερρών, Αντώνης Τσίτρος, από το 2004 έως το 2007 το σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, εισέπραξε συνολικά από το κυλικείο το ποσό των 141.074 ευρώ.

Συγκεκριμένα : – ΔΙΑΧ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2004:  30.000,00. ΔΙΑΧ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2005: 34.213,00. ΔΙΑΧ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2006 :  41.804,77 . ΔΙΑΧ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2007  35.061,21

ΠΗΓΗ : infoSerres.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s