ΠΟΕΔΗΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/6/09

ΑΘΗΝΑ 23/6/09

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 540

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Αβραμόπουλους και οι διορισμένες Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων καταλύουν κάθε έννοια αξιοκρατίας στις Επιλογές Διευθυντικών Στελεχών στα Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τους Ν. 2889/2001, 3329/2005 θα έπρεπε οι επιλογές Διευθυντικών Στελεχών να γίνουν από ενιαίο κατάλογο στελεχών των Υγειονομικών Περιοφερειών αξιολογούμενα από τα Πρωτοβάθμια Υπηρεσιακά Συμβούλια που εδρεύουν στις ΥΠΕ.

Όμως οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων ουσιαστικά έκλεισαν τις θέσεις των Διευθυντικών Στελεχών με το διορισμό των εκλεκτών τους, ως μη Αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και ως εκ τούτου του διορισμού καταλαμβάνουν θέσεις Διευθυντών (Ν.3260/2005) στα Νοσοκομεία. Συνήθως κατά τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων επιλέγουν από έναν εκλεκτό υπάλληλο της κάθε υπηρεσίας, Διοικητικής, Νοσηλευτικής, Τεχνικής και καλύπτουν όλες τις θέσεις των Διευθυντών.

Επανηλλειμένως αντιδράσαμε να προηγηθούν οι κρίσεις και μετά να γίνει η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού ήταν μεθοδευμένες κινήσεις για την εξυπηρέτηση «κομματικών φίλων» και «ημετέρων». Υπήρξαν αντιδράσεις από την ΠΟΕΔΗΝ, πολλά Σωματεία Εργαζομένων και Υπηρεσιακά Στελέχη που θίγονται, εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις δικαιώνοντας αποκλεισμένα στελέχη, αλλά όμως με την πολιτική κάλυψη του Υπουργού οι Διοικήσεις των ΥΠΕ και Νοσοκομείων κατέλυσαν  κάθε έννοια αξιοκρατίας.

Οι κρίσεις από τους ενιαίους καταλόγους καθυστερούν άνω του ενός έτους με στόχο να κερδίζουν μόρια όσοι εκλεκτοί τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης και στο μεσοδιάστημα της αναμονής να καλύπτεται η ιεραρχία με την συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ η Επιλογή Διευθυντικών Στελεχών έγινε από κατάλογο υπαλλήλων του Νοσοκομείου, χωρίς να αποσταλούν οι υπηρεσιακοί φάκελοι στην 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. Την επιλογή έκανε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Ο Διοικητής προτίμησε να παρανομήσει (άρθρο 12 Ν. 3329/2005) για να μεθοδεύσει την πλήρη χειραγώγηση των Υπηρεσιών με την τοποθέτηση εκλεκτών Διευθυντών.

Κατά την επιλογή εξαιρέθηκαν στελέχη με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, καταξιωμένα με άριστη γνώση του αντικειμένου τους, με γόνιμη και δημιουργική προϋπηρεσία που η Διοίκηση για λόγους πολιτικούς τα έχει στην κατάψυξη, αδιαφορώντας  προκλητικά για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των στελεχών.

Μάλιστα τους εγκαλεί πειθαρχικά και περικόπτει το μηνιαίο επίδομα των μεταπτυχιακών τίτλων για να μην μοριοδοτηθούν κατά την κρίση.

Απαιτούμε άμεσα την αποκατάσταση της Νομιμότητας με την ολοκλήρωση των κρίσεων από ενιαίο κατάλογο στελεχών σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Επίσης την ακύρωση των τοποθετήσεων Διευθυντών με τον ορισμό τους ως μη Αιρετά μέλη στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Νοσοκομείων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΠΟΕΔΗΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s