Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ για την κατανομή θέσεων Νοσηλευτών – τριών βάση του Ν. 3754/11-03-09

ΑΘΗΝΑ 8/7/09

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 619

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ 5.500 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

Με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ο ΥΥΚΑ κος Αβραμόπουλος προσπαθούσε να μας πείσει (παραπλανήσει) πως είχε εξασφαλίσει την πρόσληψη 5.500 Νοσηλευτών από τον Ιανουάριο του 2009.

Προχώρησε μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα ζητώντας να γίνουν εκτός ΑΣΕΠ χάριν συντομίας κάτι που γνώριζε πως είναι εξόφθαλμα, αντισυνταγματικό. Για να είναι ακόμη πιο σαφής τις περιέλαβε και στον Νόμο 3754/2009 άρθρο 10.

Στις εύλογες απορίες μας πως θα προσληφθούν 5.500 Νοσηλευτές και 2.000 Γιατροί με ετήσιο κόστος 130 εκατ. ευρώ, όταν στον Προϋπολογισμό είναι γραμμένα μόλις 10 εκατ. ευρώ,  ο «φερέγγυος» Υπουργός δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του. « Λεφτά έχω» έλεγε και ξανάλεγε για να το πιστέψει και ο ίδιος.

Αντί λοιπόν να προχωρήσει άμεσα στις προκηρύξεις των θέσεων που διατυμπάνιζε πως είχε εξασφαλίσει για να καλυφθούν τα τραγικά κενά από τις ελλείψεις προσωπικού, έξι μήνες μετά από υπηρεσιακό έγγραφο του Υπουργείου προς την ΕΝΕ αποκαλύπτεται περίτρανα πως όλα αυτά ήταν προεκλογικά τερτίπια και αέρας κοπανιστός.

Οι εγκρίσεις για προσλήψεις είναι μόνο 1.400 θέσεων και καθυστερούν να προκηρυχθούν γιατί τα χρήματα δεν επαρκούν να πληρωθούν σε ετήσια βάση. Το ΚΑΚΟ ΑΣΕΠ που δήθεν καθυστερεί τις προσλήψεις και ήθελε να το καταργήσει ο Υπουργός ουδεμία ευθύνη φέρνει καθώς ακόμη δεν έχει γίνει η προκήρυξη. Οι 1.400 προσλήψεις δεν επαρκούν όταν έρθουν να καλύψουν τις αποχωρήσεις λόγω  συνταξιοδοτήσεων.

Για να αποποιηθεί μάλιστα των ευθυνών του το ΥΥΚΑ μεταθέτει την διαδικασία κατανομής των προσλήψεων στην ΕΝΕ ( επιστημονικό όργανο). Το Υπουργείο πρότεινε προφορικά και στην ΠΟΕΔΗΝ να στείλει προτάσεις κατανομής των 1.400 θέσεων. Με αίσθημα ευθύνης αποποιηθήκαμε την πρόταση γιατί θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να γίνουμε συμμέτοχοι στην διαδικασία εμπαιγμού και εξαπάτησης της  κοινής γνώμης αλλά και των συναδέλφων μας κάνοντας διανομή της φτώχιας.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει ΕΞΩΔΙΚΟ για την εφαρμογή της Κοινοτικής και της Εθνικής Νομοθεσίας (Πενθήμερο – 12ωρη Ανάπαυση – 1 νύχτα εβδομαδιαία) για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών. Αυτό απαιτεί το ανάλογο προσωπικό που δεν υπάρχει. Από το Σεπτέμβριο θα επανέλθουμε στη δυναμική διεκδίκηση των Δίκαιων Δικαιωμάτων μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΠΟΕΔΗΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s