Πράγματι …Θεάρεστο Έργο !

Εκκλησία, Παρεμβάσεις στην Υγεία, Προσφορά στην Επιστήμη, Συνεισφορά στην Έρευνα και στην Επιστημονική Πρόοδο !(0ι Thomas Kuhn και Paul Feyerabend, ανατρίχιασαν από συγκίνηση, μόλις έμαθαν ειδικά για το τελευταίο νέο !) Πανεπιστημιακοί και Ακαδημαϊκοί, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Εκκλησία και Κράτος, συνεργάζονται για το καλό της ανθρωπότητας… Άσκηση Ιατρικών Πράξεων, Ερευνητικά Προγράμματα Υγείας από τα οποία προέκυψαν και καμιά δεκαριά …δημοσιευσούλες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά !!!
Όλα αυτά συμβαίνουν από το 1993 έως και σήμερα. …Που λέτε ? Σε ένα μοναστήρι ! Αλήθεια, συμβαίνουν τέτοια …ωραία πράγματα ? Η μήπως πρόκειται για ιστορίες για …αγρίους !
Περιηγηθείτε προσεκτικά και με την ησυχία σας στις ακόλουθες διευθύνσεις
Μέχρι και κατευθυντήριες οδηγίες έβγαλαν για την ακτινοσκόπηση… http://www.ormyliacenter.gr/download/radiology%20guide%20Greek.pdf
Αλλά, σαν να τις συνέταξαν άσχετοι μου φαίνεται ! Λέτε τις συνέταξε κανένας μοναχός ? Η κάποιος-α γιατρός επιδημιολόγος από εκείνους που συνεργάζονταν με το ίδρυμα Ορμυλία ?Η ακόμη κανένας γιατρός ακτινολόγος που συμμετείχε στα προγράμματα screening μαστού ? Γιατί μόνον επιστήμονες ιατρικής φυσικής (δηλαδή ακτινοφυσικοί) έχουν επιστημονική αρμοδιότητα και γνώση να το κάνουν αυτό !!!…Αφού σε πολλά τμήματα Ιατρικής στην Ελλάδα το μάθημα της Ακτινοπροστασίας δεν διδάσκεται ή όπου διδάσκεται είναι μάθημα επιλογής !!!
Και η …ασχετίλα των συντακτών των κατευθυντηρίων γραμμών, φαίνεται και μόνον από το ότι αναφέρονται σε χρήση ακτινοσκόπησης για μαστογραφίες.Γιατί απλά, αγαπητοί μου φίλοι, οι μαστογραφίες δεν γίνονται με ακτινοσκόπηση ! Και τώρα ας έλθουμε στο …ζουμί της υπόθεσης.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά σήμερα ? Γιατί απλά έψαξα στοιχεία σχετικά με τη σύνθεση της νέας Επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά !
1. Αρκετά από τα επιστημονικά προγράμματα της Μονής, ανέλαβε το… Ίδρυμα Prolepsis (Μ.Κ.Ο.) που διηύθυνε και διευθύνει ακόμη και σήμερα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Παν. Αθήνας, κα Λινού Αθηνά.
2. Σήμερα, 8 Ιουλίου 2009, η Υπουργός Απασχόλησης κα Πετραλιά εισηγήθηκε και η ΓΣΕΕ αποδέχθηκε να αναλάβει η κα Λινού και τη μελέτη για τις νέες λίστες βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και χώρων !
Συνδυάστε όλες τις πληροφορίες που σας παραθέτω και …βοήθειά μας !Ή καλύτερα … αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται φυσιολογικά (και κανονικά), τότε …Παναγία Φιλανθρωπινή …βόηθα μας !
Και κάτι τελευταίο… Σύντροφε και συναγωνιστή Πρόεδρε της ΓΣΕΕ (και όλο το υπόλοιπο Δ.Σ.), σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πάντα καλύτερο το «ερεύνα μετά πίστεως» παρά το «πίστευε και μη ερεύνα» !
Γιατί τουλάχιστον εμένα, αυτή η μετάβαση από τον Μπεχράκη στη Λινού, μου θυμίζει κάτι σαν …από τον Άννα στον Καιάφα !
Σταύρος Κυριαζής
ΠΗΓΗ: iReporter    http://orfni.blogspot.com/  (08-07-2009)
Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s