ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με αντικείμενο την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας στους Τομείς της Υγείας, η έναρξη των εργασιών του οποίου θα λάβει χώρα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Θράκης, Alexander Beach Hotel την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009.

Συμμετέχοντες είναι στην πλειονότητά τους οι ενασχολούμενοι με θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας στη χώρα μας και έχουν δηλώσει ήδη την παρουσία τους είτε στις Επιτροπές του Συνεδρίου (Επιστημονική και Οργανωτική), είτε με ερευνητικές εργασίες και παρουσιάσεις.

Το Συνέδριο οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος και το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Εβρου, τον Σύλλογο Τεχνικών Ασφαλείας Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας (Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ. σε σύμπραξη με τα Τμήματα Δημόσιας Υγιεινής και Νοσηλευτικής Α του Τ.Ε.Ι. Αθήνας).

Ουσιώδη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Συνεδρίου είχαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Εβρου, η  Νομαρχία Εβρου, καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Εβρου, χωρίς τη συμπαράσταση των οποίων δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο αυτό Συνέδριο.

Σημαντική παρουσία στο Συνέδριο έχουν (εκτός από τους προαναφερθέντες φορείς) και το επιστημονικό δυναμικό του Τμήματος Ιατρικής της Εργασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Θριάσιου Νοσοκομείου, του Τομέα Βιομηχανικής και Επαγγελματικής Ιατρικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, του Τμήματος Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Ιατρικής του Κυπριακό Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών και του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγείας, Περιβαλλοντικής και Επαγγελματικής Ιατρικής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Όπως επισημαίνουν εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, η Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Κ. Χαρανά και ο Αν. Καθηγητής κ. Θ.Κ. Κωνσταντινίδης, η συνεργασία όλων των παραπάνω ακαδημαϊκών και ερευνητικών οργανισμών με επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις, πρόκειται να υπογραμμίσει με πολυεστιακή προσέγγιση τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τη υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το απόγευμα με διάλεξη της Γαλλίδας Καθηγήτριας κ. Janine Bigaignon – Cantineau και χαιρετισμούς εκ μέρους ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών που σχετίζονται με την Ιατρική της Εργασίας καθώς και Πανεπιστημιακών Καθηγητών.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι οι ακόλουθες:

Πρώτη Συνεδρία: Γυναικείο Φύλο και Εργασία στο Χώρο της Υγείας

(Προεδρείο: Καπετανίδου Ελλη και Πανταζοπούλου Αναστασία, Ομιλητές: Τσοβίλη Εύα, Ζωγράφου Χρήστος, Καρελή Αργυρώ, Τζιτζιμίκας Στέργιος και Καραβίδα Αικατερίνη).

Δεύτερη Συνεδρία: Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας στα Ιατρικά Εργαστήρια, Επικίνδυνα Ιατρικά Απόβλητα

(Προεδρείο: Γιατρομανωλάκη Αλεξάνδρα και Σιβρίδης Ευθύμιος, Ομιλητές: Δρακόπουλος Βασίλης, Ζησιμόπουλος Αθανάσιος, Γιατρομανωλάκη Αλεξάνδρα και Καρπαθίου Γεωργία).

Τρίτη Συνεδρία: Κατευθυντήριες Οδηγίες Ιατρικής της Εργασίας στους Τομείς της Υγείας, Ανάλυση Επικινδυνότητας των Θέσεων Εργασίας στο Χώρο της Υγείας, Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα στον Υγειονομικό Τομέα

(Προεδρείο: Πανταζοπούλου Αναστασία και Παπαδάκης Νικόλαος, Ομιλητές: Κωνσταντίνου Γιώργος, Κουρούκλης Γιώργος, Σακκά Ιλεάνα, Ζαφειρόπουλος Παντελής, Αλεξόπουλος Χαράλαμπος και Κυριαζής Σταύρος).

Η Τέταρτη Συνεδρία περιλαμβάνει την Τελετή Έναρξης και την Εναρκτήρια Διάλεξη

(Προεδρείο: Κωνσταντινίδης Θεόδωρος και Κουτής Χαρίλαος).

Πέμπτη Συνεδρία: Επιδράσεις στην υγεία των εργαζομένων σε χημειοθεραπευτικά φάρμακα και ακτινοβολίες, Μέθοδοι Απολύμανσης και Υγιεινή της Εργασίας

(Προεδρείο: Μπαμπάτσικου Φωτούλα και Πατενταλάκης Μιχάλης, Ομιλητές: Χατζάκη Αικατερίνη, Σωτηριάδης Ελπιδοφόρος, Μακρόπουλος Βασίλειος, Κατσιφαράκης Δημήτριος και Καπετανίδου Ελλη).

Εκτη Συνεδρία: Εργασιακό Αγχος, Σύνδρομο Εξάντλησης και Ικανοποίηση στην Εργασία στο Χώρο της Υγείας, Ωράρια Εργασίας και Επιδράσεις στην Υγεία των Εργαζομένων στους Τομείς της Υγείας

(Προεδρείο: Ιορδάνου Παναγιώτα και Μακρόπουλος Βασίλειος, Ομιλητές: Πανταζοπούλου Αναστασία, Δρακόπουλος Βασίλειος, Νένα Ευαγγελία, Παρίση Αναστασία, Φυτιλή Δέσποινα, Μουστάκα Ελένη, Πανταζή Ευγενία και Χρυσικού Ευαγγελία).

Εβδομη Συνεδρία: Συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στα Χειρουργεία, στο Οδοντιατρείο και στο Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο

(Προεδρείο: Φαϊτατζίδου Αφροδίτη και Κουτής Χαρίλαος, Ομιλητές: Βουδριάς Ευάγγελος, Κάππος Παναγιώτης, Κουτσοπόδης Λεωνίδας, Φρουδαράκης Μάριος, Τσανίδου Ειρήνη και Τσαρούχα Αλεξάνδρα).

Η Ογδοη Συνεδρία χωρίζεται σε δύο μέρη και αφορά τις Παρουσιάσεις των Αναρτημένων και Ελεύθερων Ανακοινώσεων

(Προεδρείο Πρώτου Μέρους Παρουσιάσεων: Βελονάκης Μανόλης, Παπαναγιώτου Γεώργιος και Γελαστοπούλου Ελένη, Προεδρείο Δεύτερου Μέρους Παρουσιάσεων: Χατζάκη Αικατερίνη, Παπαδόπουλος Στέλιος και Ανδριώτη Δέσποινα).

Ενατη Συνεδρία: Μυοσκελετικές Καταπονήσεις και Εργασία στο Προσωπικό του Υγειονομικού Τομέα

(Προεδρείο: Βερέττας Διονύσιος – Αλέξανδρος και Μπάρδας Λεωνίδας, Ομιλητές: Γαλανόπουλος Νικόλαος, Βερβερίδης Αθανάσιος, Κυπραίου Ευαγγελία, Αλεξόπουλος Ευάγγελος, Μάνδαλος Νικόλαος, Δανιηλίδης Βασίλειος και Πινότση Δήμητρα).

Δέκατη Συνεδρία: Οργάνωση της Ιατρικής και Τεχνικής Πρόληψης από Υπηρεσίες Υγείας της Εργασίας στον Υγειονομικό Τομέα

(Προεδρείο: Aδαμάκης Ιωάννης και Δρακόπουλος Βασίλειος, Ομιλητές: Τούντας Γιάννης, Μαλαματάς Αριστείδης, Κουκουλιάτα Αλεξάνδρα, Γουσόπουλος Σταύρος και Ορφανίδης Μωυσής).

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s