Παρακράτηση της μισθοδοσίας του προσωπικού του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας

«Πάγωσε» η μισθοδοσία του «Λαϊκού»

Προμηθευτές πέτυχαν δικαστικώς τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του νοσοκομείου

Μπλόκο στους μισθούς των εργαζομένων στο «Λαϊκό» στήθηκε χθες από τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς «πάγωσαν» τις καταθέσεις του νοσοκομείου, έπειτα από κοινοποίηση διαταγής πληρωμής από τη φαρμακευτική εταιρεία Οctapharma, η οποία έχει λαμβάνειν από το «Λαϊκό» σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ και δεν συνεργάζεται πλέον μαζί του. Το κύριο πρόβλημα ωστόσο δημιουργείται από το «πάγωμα» του λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας, μέσω του οποίου μισθοδοτούνται εδώ και 22 χρόνια οι μόνιμα εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι ξεπερνούν τα 750 άτομα.

Το «πάγωμα» των λογαριασμών κατήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και πρωτόγνωρητην παρακράτηση της μισθοδοσίας του προσωπικού», καταλογίζει «σοβαρές ευθύνες γι΄ αυτή την εξέλιξη που έχει αρνητικέςεπιπτώσεις στους εργαζόμενουςστο νοσοκομείο» και καλεί «την κυβέρνηση να παρέμβειάμεσα για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πολιτική, και μάλιστα από δημόσια υπηρεσία,σε βάρος των εργαζομένων».

Στην απάντησή της η Εθνική Τράπεζα αναφέρει: «Με βάση δικαστικήαπόφαση (διαταγή πληρωμήςτου δικαστή του ΜονομελούςΠρωτοδικείου Αθηνών) φαρμακευτικήεταιρεία επέβαλε κατά του Λαϊκού Νοσοκομείου κατάσχεσηγια ποσό 2.487.554,29 ευρώστα χέρια της Εθνικής Τράπεζας.Η συντηρητική κατάσχεση, σύμφωνα με τον Νόμο και ανεξάρτητααπό τη θέληση της ΕθνικήςΤράπεζας, έχει ως συνέπεια τη δέσμευση κάθε ποσού που τυχόνέχει το νοσοκομείο στην τράπεζαμέχρι του ύψους της κατάθεσης».

Επίσης, χαρακτηρίζει το όλο θέμα «διαφορά μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας και του νοσοκομείου» και συμπληρώνει ότι «θα πράξει ό,τι της επιτρέπεταιγια την αποδέσμευση του λογαριασμούκαι τη διάθεση του ποσού». O πως σημειώνει ο διοικητής του «Λαϊκού» κ. Α. Γρηγορόπουλος, το νοσοκομείο κατέθεσε αίτηση αναστολής κατά της απόφασης, η οποία θα συζητηθεί την Πέμπτη, καθώς η Εθνική Τράπεζα αντιμετωπίζει τον τραπεζικό λογαριασμό ως φυσικού προσώπου, παρ΄ όλο που έχει λάβει υπεύθυνη δήλωση για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός διαχειρίζεται τη μισθοδοσία. Ακόμη συμπληρώνει ότι αν η πρακτική της εταιρείας και των τραπεζών γίνει αποδεκτή, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος να ακολουθήσουν παρόμοιες κινήσεις κατά νοσηλευτικών ιδρυμάτων και από άλλους προμηθευτές στους οποίους οφείλονται χρήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορόπουλο, το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε για την καταβολή των χρημάτων.

ΠΗΓΗ : ΒΗΜΑ (25-11-2009 )

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

PANHELLENIC FEDERATION OF PUBLIC HOSPITALS WORKERS ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ · MEMBER OF ADEDY ΑΘΗΝΑ

24/11/09 ΑΡ.

ΠΡΩΤ. 961

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
κ. ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΙΝ.:   1. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΪΚΟΥ
2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΪΚΟΥ

Κυρία Υπουργέ,

Αιφνιδιαστικά και παράνομα η Εθνική Τράπεζα δεν πίστωσε στους ατομικούς λογαριασμούς ως όφειλε την μισθοδοσία του προσωπικού του Λαϊκού Νοσοκομείου με την αιτιολογία ότι εταιρεία προέβη σε κατάσχεση ωφελούμενου ποσού των 2.487.554,297€ που προοριζόταν για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Με απόφαση του Αρείου Πάγου μπορεί να επιβληθεί κατάσχεση σε οφειλέτη, ακόμη και στη μισθοδοσία του.
Στη προκειμένη περίπτωση οφειλέτης είναι το Νοσοκομείο, επομένως είναι δυνατό να του κατάσχουν χρήματα από την περιουσία που διαθέτει σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Όμως οι τραπεζικοί λογαριασμοί μισθοδοσίας των εργαζομένων είναι ατομικοί, ανοίγονται σε τράπεζα της αρεσκείας των (σύστημα ΔΙΑΣ) και η μισθοδοσία τους πιστώνεται απ’ ευθείας από το ΚΕΠΥΟ (Υπουργείο Οικονομικών).
Έτσι όταν οι ίδιοι δεν έχουν οικονομικές διαφορές και κατασχετήρια από κανένα είναι άκρως παράνομη η πράξη κατάσχεσης.
Κυρία Υπουργέ,

Είναι άμεση ανάγκη παρέμβασης αφενός προς την Διοίκηση του ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ για τακτοποίηση της εκκρεμότητας με την Εθνική Τράπεζα και αφετέρου προς την Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να χορηγήσει άμεσα την μισθοδοσία του προσωπικού, ως οφείλει.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Αγ. Θωμά 17 Γουδή Τηλ-Fax210770638
Αρ. Πρωτ.
Αθήνα, 23/11/2009

ΠΡΟΣ: Διοικητή του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»

Κύριοι Διοικητά,

αιφνιδιαστικά και παράνομα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δεν κατέβαλε ως όφειλε συμβατικά τη μισθοδοσία προσωπικού.
Αποτελεί όμως έκπληξη δυσάρεστη για μας το γεγονός ότι κατά παράβαση του νόμου προέβη εταιρεία με το 16/11/2009 κατασχετήριο σε συνολικό ποσό 2,487,554,297, λογαριασμό που αφορά μισθούς ιατρών και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η παραπάνω ενέργεια είναι παράνομη ζητούμε να μας ενημερώσετε πότε αυτό έγινε γνωστό στο Νοσοκομείο και ποιες ενέργειες έγιναν από τότε έως και σήμερα.
Ο Σύλλογος των Εργαζομένων διαβεβαιώνει τους πάντες ότι αυτό που συνέβη για πρώτη φορά εις βάρος μας ΔΕΝ θα μείνει αναπάντητο.

Δε θα δεχτούμε κανένα παιχνίδι που έχει να κάνει με τις ισχνές αμοιβές μας απ’ όπου και αν προέρχεται. Θα ζητηθούν ευθύνες για να μην αποτελέσει κακό προηγούμενο και απαρχή αμφισβήτησης των αυτονόητων.

ΟΜΟΦΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΔΕΔΥ Ανακοίνωση για το μπλοκάρισμα της μισθοδοσίας του Λαϊκού(ΑΔΕΔΥ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί απαράδεκτη, προκλητική και πρωτόγνωρη την παρακράτηση της μισθοδοσίας του προσωπικού του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Διοίκηση της Τράπεζας έχουν σοβαρές ευθύνες γι’ αυτή την εξέλιξη που έχει αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πολιτική και μάλιστα από Δημόσια Υπηρεσία σε βάρος των εργαζομένων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανακοίνωση Εθνικής Τράπεζας για Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών (ΑΠΕ)

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., με αφορμή το σημερινό Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ με το οποίο κατηγορείται η Τράπεζα ως υπεύθυνη παρακράτησης του μισθού του προσωπικού του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, ανακοινώνει τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Με βάση δικαστική απόφαση (Διαταγή Πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) φαρμακευτική εταιρεία επέβαλε κατά του Λαϊκού Νοσοκομείου κατάσχεση για ποσό € 2.487.554,29 στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας.
Η συντηρητική κατάσχεση, σύμφωνα με το νόμο και ανεξάρτητα από τη θέληση της Εθνικής Τράπεζας, έχει ως συνέπεια τη δέσμευση κάθε ποσού που τυχόν έχει το Νοσοκομείο στην Τράπεζα μέχρι του ύψους της κατάσχεσης.

Το όλο θέμα είναι διαφορά μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας και του Νοσοκομείου, το οποίο αυτό και μόνο μπορεί να προβεί σε όλα τα νόμιμα μέσα για την αποδέσμευση του ποσού. Η Εθνική Τράπεζα θα πράξει ότι της επιτρέπεται για την αποδέσμευση του λογαριασμού και την διάθεση του ποσού.

ΠΗΓΗ  :http://nosfar.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΟ………

ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ……

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ………

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις  24-11-2009 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Γενικού  Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» ότι του επιδόθηκε κατασχετήριο ύψους 2,5 εκ. ευρώ από την εταιρεία  OCTAPΗΑRMA Hellas S.A, καθώς και ότι η ως άνω εταιρεία προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση λογαριασμών του νοσοκομείου στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς.

Επειδή ο λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας αφορούσε και μισθοδοσία προσωπικού έγιναν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου άμεσες ενέργειες- επαφές τόσο με τον Υποδιοικητή της Εθνικής  όσο και με το Νομικό Σύμβουλο της εταιρείας για την άμεση ρύθμιση του ζητήματος. Παράλληλα ενημερώθηκαν η ΑΔΕΔΥ , η ΠΟΕΔΗΝ, ο Διοικητής του νοσοκομείου και το Σωματείο  Εργαζομένων.

Σήμερα  στις 12: 00 η Εθνική Τράπεζα ενημέρωσε το Υπουργείο  ότι αποδέσμευσε τον εν λόγω λογαριασμό του νοσοκομείου αφού η εταιρεία κατέθεσε  εξώδικη δήλωση παραίτησης από την διαδικασία κατάσχεσης .

Όπως έχει ανακοινωθεί έχει ήδη συγκροτηθεί από τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Επιτροπή  προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του έτους.

http://www.yyka.gov.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s