Το 10% του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Σερρών ανταποκρίθηκε στον εμβολιασμό

Μόνο του 10% του ιατρικού προσωπικού του γενικού Νοσοκομείου Σερρών ανταποκρίθηκε στον εμβολιασμό για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης Α(Η1Ν1), όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής Σερρών, Αντώνης Αντωνιάδης. Γιατροί, νοσοκόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου Σερρών απέφυγαν τον εμβολιασμό για προσωπικούς τους λόγους, όπως είπε ο κ. Αντωνιάδης. Σε αντίθεση με το ιατρικό προσωπικό, μεγάλη είναι από χθες η ανταπόκριση των ευπαθών ομάδων στον εμβολιασμό.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.infoserres.gr/serres/

ΣΧΟΛΙΟ……..

…..ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ….

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ   http://www.e-simerini.com….


Ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα εμβολιασμού κατά του νέου ιού της γρίπης- Οιφωνές δυσπιστίας και οι αντιρρήσεις αναφορικά με την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του εμβολίου δεν έχουν καμφθεί

Εμβολιάζονται άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Χθες το μεσημέρι η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σερρών κ. Ευαγγελία Ξουρή Κουρτέλη , η πρόεδρος της επιτροπής πανδημίας νομού Σερρών κ.Φανή Μάρκου και ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής κ. Αντώνης Αντωνιάδης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου , ενημερώνοντας καικαλώντας τους Σερραίους να μην επισκέπτονται το Νοσοκομείο αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

«Όσοι θέλουν να κάνουν καλές γιορτές ας έρθουν να εμβολιαστούν», επισημαίνουν γιατροί

Ήδη ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα εμβολιασμού κατά του νέου ιού της γρίπης ,μετά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εμβολιάζονται άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως χρόνια πάσχοντες, έγκυοι στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο της κύησης , παιδιά με ειδικές ανάγκες, νέα παιδιά κάτω των 19 ετών που λαμβάνουν μακροχρόνια αγωγή με ασπιρίνη,των αιμοδοτών και αυτών που φροντίζουν βρέφη μικρότερα των έξι μηνών. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται αλλά και οιφωνές δυσπιστίας και οι αντιρρήσεις αναφορικά με την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του εμβολίου δεν έχουν καμφθεί .Χθες το μεσημέρι η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σερρών κ. Ευαγγελία Ξουρή Κουρτέλη , η πρόεδρος της επιτροπής πανημίας νομού Σερρών κ.Φανή Μάρκου και ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής κ. Αντώνης Αντωνιάδης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου , ενημερώνοντας και καλώντας τους Σερραίους να μην επισκέπτονται το Νοσοκομείο αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Ευαγγελία Ξουρή Κουρτέλη: Έχουμε επάρκεια εμβολίων ,έχουμεετοιμότητα όσο αφορά τις δομές»

«Σας καλέσαμε σήμεραπροκειμένου να σας ενημερώσουμε για την πορεία των εμβολιασμών,την εικόνα στο επιστημονικό κομμάτι της γρίπης .Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον εμβολιασμότου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και συνεχίζεται με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και συγχρόνως ξεκινά και ο εμβολιασμός των πολιτών στα διάφορα κέντρα Υγείας που είναι εμβολιαστικά Κέντρα . Έχουμε επάρκεια εμβολίων ,έχουμεετοιμότητα όσο αφορά τις δομές και θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα πραγματικά πολύ καλό επίπεδο» τόνισε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σερρών .

Φανή Μάρκου: «Ακολουθούμε τις οδηγίες που υπάρχουν παγκόσμια ,πανευρωπαϊκά και από το Υπουργείο Υγείας»

Η κ. Φανή Μάρκου ,πρόεδρος επιτροπής πανδημίας νομού Σερρών τόνισε « Την προηγούμενη εβδομάδα , τις τέσσερις μέρες εμβολιάστηκε άτομα από τοιατρονοσηλευτικό προσωπικό και άτομα ευπαθών ομάδων . Το σύνολο των ατόμων που εμβολιάστηκαν ήταν 210 άτομα ,όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικό ποσοστό ,όσο αυτό που περιμέναμε ,αλλά ήταν μια αρχή .Πιστεύουμε ότι αυτή την εβδομάδα το ποσοστό θα ανέβει και θα δούμε πως θα πάει ο εμβολιασμός . Αυτή την εβδομάδα θα εμβολιαστούν άτομα υψηλού κινδύνου και παρακολουθούνται από τους γιατρούς του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα θα εμβολιάζονται τα άτομα στα Κέντρα Υγείας και στο ΙΚΑ.Υπάρχει ακόμη δυσπιστία ως προς τα εμβόλια , ενημερώνουμε και βλέπουμε πως θα συνεχιστεί» .Αναφορικά με ταπεριστατικά η κ. Μάρκου δήλωσε « Τα περιστατικά αυξήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και το Σαββατοκύριακο στα εξωτερικά ιατρεία ,με αποτέλεσμα να έχει συρροή ασθενών που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν . Είχαμε και άτομα που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο τα οποία πήραν εξιτήριο μόνο ένας ασθενής νοσηλεύεται τώρα, οι οποίοι είχαν προβλήματα υγείας .Το ποσοστό των εμβολιαζόμενων στο Νοσοκομείο Σερρών ανέρχεται στο 10% όπως είναι και πανελλήνια . Ενημερώνεται ο κόσμος , πιστεύουμε ότι από τον κόσμο θα έχουμε από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο ,αν χρειαστεί θα κάνουμε ενημερώσεις στον πληθυσμό . Υπάρχει δυσπιστία γιατί καθημερινά βγαίνουν καθηγητές ,ιατροί που λένε την άποψή τους που είναι αρνητική για το εμβόλιο . Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο ή άδικο αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες που υπάρχουν παγκόσμια ,πανευρωπαϊκά και από το Υπουργείο Υγείας. Πανελλαδικά έχουμε δώδεκα θανάτους από τον ιό Η1Ν1 , οι δέκα ήταν άτομα υψηλού κινδύνου»

Αντώνης Αντωνιάδης: «Μπαίνουμε τώρα στην κορύφωση του κύματος της πανδημίας»

Ο κ. Αντωνιάδης επεσήμανε «Επειδή μπαίνουμε τώρα στην κορύφωση του κύματος της πανδημίαςθα πρέπει να γίνει κατανοητό ποιοι πρέπει να έρχονται στο νοσοκομείο ,για την εύρυθμη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων ,γιατί ένα από τα συστήματα υγείας όλου του κόσμου ,είναι να αντέξει το σύστημα ,να υποδεχθεί τους ασθενείς που έχουν πραγματικά ανάγκη» Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα συμπτώματα που πρέπει να έχει κάποιος προσερχόμενος στο νοσοκομείο «Τα περαστικά που έχουν πραγματικά ανάγκη θα αυξάνονται πρέπει ο κόσμος να μάθει ότι με απλά συμπτώματα ίωσης δεν έρχεται στο νοσοκομείο . Στο νοσοκομείο έρχεται με συμπτώματα πυρετού πάνω από 38,5C ,έντονα προβλήματα από το αναπνευστικό ,κακουχία .δύσπνοια ,εμετούς ,διάρροιες ,γενικά όταν ο άρρωστος είναι βαριά . Τότε ο άρρωστος πηγαίνει στο Νοσοκομείο και τότε αντιμετωπίζεται από το νοσοκομείο . Αν δεν υπάρχουν τα συμπτώματα αυτά θα φορτωθεί το σύστημα και δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη .Καλώ τον κόσμο να επισκέπτεται τον οικογενειακό του γιατρό τον γιατρό του ασφαλιστικού του φορέα ,τον γιατρό του Κέντρου Υγείας για ήπια περιστατικά και όταν αυτός ο γιατρός το προτείνει να έρθει στο νοσοκομείο» Αναφορικά με την εξέταση για επιβεβαίωση των περιστατικών ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε «Είναι καθορισμένα διεθνώς ότι η εξέταση γίνεται μόνο σε σοβαρά περιστατικά που μπαίνουν στο Νοσοκομείο ,άρα ο κόσμος ας μην έρχεται και ζητά να γίνεται η εξέταση .

Ήδη άρχισε να γίνεται το αδιαχώρητο στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία και η συντριπτική πλειονότητα δεν θα έπρεπε να έρθει στο Νοσοκομείο.

Τα βεβαιωμένα κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα είχαν τριπλασιαστεί ,τώρα πλέον δεν είμαστε στο στάδιο τηςκαταγραφής των κρουσμάτων και δεν έχει νόημα να καταγράφουμε,είμαστε στην κορύφωση του κύματος .Υπολογίζεται ότι τώρα με την επιδείνωση του καιρού ,τα κρούσματα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο ,τα περισσότερα κρούσματα στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναιήπιας μορφής ,να μένουν στο σπίτι ,ακόμα και τηλεφωνικά μπορούν να επικοινωνούν με τον προσωπικό τους γιατρό , στο νοσοκομείο έρχονται αυτοί που έχουν σοβαρά συμπτώματα .

Το 90% του πληθυσμού που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο τις τελευταίες μέρες δεν έπρεπε να έρθει στο Νοσοκομείο ,είχαν ήπια περιστατικά ήπιας ίωσης.

Από σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων . Το νοσοκομείο είναι έτοιμο να δεχθεί αλλά κάθε νοσοκομείο είναι σχεδιασμένο να δεχθεί ένα ορισμένο αριθμό περιστατικών . Αν αναιτίως πολλαπλασιαστούν οι προσερχόμενοι κανένα σύστημα σε καμιά προηγμένη χώραδεν μπορεί να τους αντέξει.»

Για ποιους λόγους γίνονται οι εμβολιασμοί

Η κ. Μάρκου αναφερόμενη στους λόγους εμβολιασμού δήλωσε « ένας επιπλέον λόγος εμβολιασμού του κόσμου που θα ακολουθήσει στον εμβολιασμό είναι και αυτός να αποκτήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντισώματα ώστε να καθυστερήσει αυτό το κύμα της πανδημίας και να μην έχουμε το «μποτιλιάρισμα» αυτό στα εξωτερικά ιατρεία δηλαδή να επέλθει πιο ομαλά την γρίπη» .

« Αυτή την εβδομάδα οι εμβολιασμοί γίνονται στο Νοσοκομείο , στα Κέντρα Υγείας και στο ΙΚΑ στις ευπαθείς ομάδες και συνεχίζεται ο εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού . Οι ώρες που γίνονται οι εμβολιασμοί είναι 12 το μεσημέρι με 2:30μ.μ Η παρότρυνση της διοίκησης και δικιά μας ήταν να εμβολιαστεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου.» επισήμανε η κ. Μάρκου .

Όπως τόνισαν οι γιατροί συνήθως στις πανδημίες έχουμε ένα κύμα ,μετά υπάρχει ύφεση και ακολουθεί άλλο δεύτερο πανδημικόκύμα.Σε περίπτωση που κάποιος έχει περάσει την νέα γρίπη ήπια χωρίς να ξέρει ότι έχει αντισώματα μπορεί να κάνει το εμβόλιο και ποιοι είναι οι κίνδυνοι όμως ; Οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Σερρών δήλωσαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο ο εμβολιαζόμενος ,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ,κάνοντας το εμβόλιο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το Νοσοκομείο Σερρών

Η κ. Ξουρή –Κουρτέλη αναφερόμενη στις δομές του νοσοκομείου και την επάρκεια των εμβολίων δήλωσε «Το πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το Νοσοκομείο Σερρών , στα κέντρα υγείας έχουν δοθεί τα πρώτα εμβόλια .Για το νοσοκομείο Σερρών ήρθαν 1500 εμβόλια και άλλα 14.500 γιατα Κέντρα Υγείας ,έχουμε υπερεπάρκεια εμβολίων . Κάθε εβδομάδα γίνεται κάλυψη με εμβόλια των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου . Οι υποδομές λειτουργούν. Στην ΜΕΘ έχουμε έξη κλίνεςκαι θα ανοίξουν άλλες τρεις και σχεδόν έχουν εξοπλισθεί και μόλις μας δοθεί προσωπικό θα ανοιχθούν άλλες ετοιμάζουμε άλλα τρία και να δοθεί προσωπικό»

Τέλος ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε « Σήμερα ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Μπεχράκης είπε το εξής «όσοι θέλουν να κάνουν καλές γιορτές ας έρθουν να εμβολιαστούν».

Δήμητρα Μετόκη


ΣΧΟΛΙΑ….

ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ «Το 90% του πληθυσμού που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο τις τελευταίες μέρες δεν έπρεπε να έρθει στο Νοσοκομείο ,ήταν ήπια περιστατικά ήπιας ίωσης»

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΑΦΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ) ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΙΑΤΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΣΤΑ ……ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ!!!

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΣΤΟΧΑ Ο Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ  «Ήδη άρχισε να γίνεται το αδιαχώρητο στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία και η συντριπτική πλειονότητα δεν θα έπρεπε να έρθει στο Νοσοκομείο

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ. ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ. ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΛΟΓΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ;;;

Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ «Οι υποδομές λειτουργούν».

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ……ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;;

ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ Μ.Ε.Θ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΡΤΕΛΗ;;

ΤΕΛΟΣ Ο Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ « Σήμερα ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Μπεχράκης είπε το εξής «όσοι θέλουν να κάνουν καλές γιορτές ας έρθουν να εμβολιαστούν».

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 13 -10- 2009 ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ «ΝΕΑ»……..

Θέμα ασφάλειας του εμβολίου για τη νέα γρίπη (Η1Ν1) θέτει ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος αν. καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, με επιστολή του προς την πρόεδρο του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου και τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το εμφανώς ανήσυχο ύφος και η επιχειρηματολογία του κ. Μπεχράκη, για την ενδεχόμενη έναρξη εμβολιασμού χωρίς να υπάρξουν πρόσθετα, απολύτως πειστικά, στοιχεία από κλινικές μελέτες, γεννά ερωτηματικά για το κατά πόσο λαμβάνεται υπόψη από το Συμβούλιο η σοβαρότητα του θέματος. Αλλά και κατά πόσο οι επιστήμονες του Εθνικού Συμβουλίου -που είναι οι πλέον αρμόδιοι- θα αγνοήσουν τις επισημάνσεις του και θα δώσουν το «πράσινο φως» για να αποφασίσει τελικά η πολιτική ηγεσία την έναρξη του εμβολιασμού.

«Θα ήθελα να διατυπώσω έγγραφα και με απόλυτη σαφήνεια τις σοβαρότατες επιφυλάξεις μου για οποιαδήποτε τυχόν άμεση χρήση του γνωστού εμβολίου για τη γρίπη (H1N1) με κύριο επιχείρημα το επισυναπτόμενο »SPC» του συγκεκριμένου παρασκευάσματος», λέει ο κ. Μπεχράκης. «Οπως φαίνεται από το εν λόγω κείμενο, δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα ικανές, κατά τη γνώμη μου, κλινικές μελέτες, που να αποδεικνύουν την ασφάλεια από τη χρήση του εμβολίου αυτού».

Στη συνέχεια ο κ. Μπεχράκης αναφέρεται στην πρώτη ενημερωτική σύσκεψη της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας από το Εθνικό Συμβούλιο, όπου ο ίδιος επιχείρησε να θέσει το θέμα, δίχως αποτέλεσμα.

Λέει χαρακτηριστικά: «Το επιχείρημα αυτό προσπάθησα να παρουσιάσω σήμερα (σ.σ. αναφέρεται στην περασμένη Πέμπτη) στη συνεδρίαση του Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο χρόνος όμως δεν επέτρεψε να μου δοθεί ο λόγος, τον οποίον επίμονα και επανειλημμένα εζήτησα με τον κλασικό τρόπο της ανάτασης του χεριού».

Στη συνέχεια ο κ. Μπεχράκης, εισηγείται να συζητηθεί το θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο, αναφέροντας: «Προτείνω στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί επακριβώς και σε επαρκές επιστημονικό βάθος το θέμα αυτό, ώστε να αναπτυχθεί επιστημονικός λόγος και αντίλογος, που θα οδηγήσει το Συμβούλιο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε περισσότερο εμπεριστατωμένες αποφάσεις».

Η επιστολή Μπεχράκη, που δεν φέρει χαρακτηριστικά διαβάθμισης, αφήνει περιθώρια ερμηνείας και υπαινιγμούς ότι «η πολιτική ηγεσία δεν έχει ενημερωθεί σωστά από τους επιστήμονες και ενδεχομένως να οδηγηθούμε σε βιαστικές αποφάσεις». Αυτή φαίνεται ότι είναι η αγωνία του……

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΓΝΩΣΤΕΣ» ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ;;;

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ……ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ………

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “Το 10% του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Σερρών ανταποκρίθηκε στον εμβολιασμό

  1. ιωαννα

    πολυ σωστα φιλε μου ….αλλα το αλλουμ που ζουμε οι εργαζομενοι στη υγεια εδω και χρονια ….ξεκιναει απο την » κεφαλη »το υπουργειο υγειας ενα αλαλουμ ειναι …
    δυστυχως δεν υπαρχει »φως στο τουνελ »εγω προσωπικα εχω απογοητευτει και δεν πιστευω στα μεγαλα λογια του καθε υπουργου ..μας εμπαιζουν χρονια τωρα
    οσο για το περιβοητο εμβολιο προσωπικα δηλωσα οτι δεν θα το κανω γιατι η δικη μας γενια δεν θα γινει πειραματοζωο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s