8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών Υγείας

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών Υγείας

«Κοινωνικές Επιδημίες»

Αθήνα 15-17 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί /ές Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών Υγείας, που θα γίνει στην Αθήνα από 15-17 Μαρτίου, 2010. Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Κοινωνικές Επιδημίες» και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας αναδεικνύει εφέτος τις κοινωνικές, κοινοτικές και οικονομικές επιπτώσεις των γνωστών ή λιγότερο γνωστών νοσημάτων που η εξάπλωση τους έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις στην εποχή μας. Έτσι μεγάλη ποικιλία νοσημάτων και καταστάσεων όπως π.χ. η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, η φυματίωση επιδρούν, με την μεγάλη συχνότητα που εμφανίζονται αλλά και με την σοβαρότητα που τα χαρακτηρίζει, στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή και γενικά στην λειτουργία των κοινωνιών σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Η αντιμετώπισή τους πάλι απαιτεί συχνά πολιτικές αποφάσεις και κοινωνικές δεσμεύσεις που προφανώς προϋποθέτουν την κατανόηση των προβλημάτων τόσο στο ιατρικό – επιστημονικό πεδίο όσο και στο πολιτικό κοινωνικό επίπεδο.

Η (δι)επιστημονική – οικονομική – κοινωνική διαπλοκή που προκαλούν αυτά τα νοσήματα, η επιδημική τους έξαρση στις κοινωνίες μας και οι στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης απαιτούν μια προσέγγιση βασισμένη σε αντικειμενικότερη και περισσότερο κριτική γνώση, σε μία νέα έννοια ατομικής και συλλογικής ευθύνης και σε μία πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση του κάθε επαγγελματία υγείας με στόχο την κατανόηση της πολυπλοκότητας αυτών των νοσημάτων.

Με τη φιλοδοξία της συμβολής σ’ αυτή προσπάθεια, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο συνέδριο και να συμβάλετε με την δική σας δυναμική παρουσία στην επιτυχία των σκοπών του.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Για την ΕΣΔΥ
Ο Κοσμήτωρ
Γιαννης Κυριόπουλος
Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ http://www.publichealthcongress.gr/content

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Τζένη Κουρέα – Κρεμαστινού

Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας


Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s