Δελτίο τύπου μετά την συνάντηση της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. με την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ (18-3-2010)

ΑΘΗΝΑ 18/3/2010

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 1352

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ πραγματοποίησε σήμερα η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ. Η Ομοσπονδία επισήμανε την μεγάλη καθυστέρηση του Υπουργείου στην τοποθέτηση των Διοικήσεων στο ΕΣΥ. Το σκάφος είναι αδιοίκητο, τα χρέη καλπάζουν, η κακοδιαχείριση συνεχίζεται ακάθεκτη.

Επισημάναμε στην πολιτική ηγεσία πως το Νοσηλευτικό και το Εργαστηριακό προσωπικό δεν μπορεί να συνταξιοδοτείται μετά το 60ο έτος της ηλικίας του, γιατί αυτό συνιστά υποβάθμιση στην ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ζητήσαμε άμεσα την ένταξη του προσωπικού αυτού στα Βαρεά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα οργανωτικά, διοικητικά και χρηματοδότησης στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και στην πρόνοια.

Επισημάναμε πως οι περικοπές των μισθών μας και των επιδομάτων οριζόντια είναι άδικη, γιατί οι υγειονομικοί είμαστε οι πλέον κακοπληρωμένοι στο Δημόσιο. Το Νοσοκομειακό επίδομα 300€ και το αντικαρκινικό και κλειστών μονάδων ύψους 15€ είναι επιδόματα ειδικών συνθηκών που περικλείουν τα παλαιά Ανθυγιεινά. Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε την αύξηση των κονδυλίων για την 24ωρη λειτουργία των Νοσοκομείων και το διπλασιασμό του ωρομισθίου.

Ζητήσαμε από την πολιτική ηγεσία να αλλάξει το καθεστώς των ιδιωτικών συνεργείων και των εργολάβων στις υποστηρικτικές λειτουργίες των νοσοκομείων και να ανατεθεί σε άνεργους μέσω ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ συστήνοντας θέσεις κοινωνικής εργασίας.

Το Υπουργείο στο μόνο που δεσμεύτηκε ήταν στην συνέχιση του διαλόγου ενώ εξέφρασε την φραστική υποστήριξη στην ένταξή μας στα ΒΑΕ. Για τα οικονομικά προβλήματα μας παρέπεμψε στην γενικότερη εισοδηματική πολιτική και στην κακή κατάσταση της οικονομίας και της χώρας. Για δε τις προσλήψεις δεσμεύτηκε ότι παρά το πρόγραμμα σταθερότητας θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες 3000 θέσεις πέραν των συνταξιοδοτήσεων για το 2010.

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ στη συνεδρίαση της 24 Μάρτη θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΠΟΕΔΗΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s