«Λουκέτο» στο κυλικείο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

«Λουκέτο» στο κυλικείο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, έχει μπει από την περασμένη Παρασκευή 9- 4- 2010, μετά από απόφαση της Διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι παρατηρήσεις και υποδείξεις που έγιναν από τους δημόσιους ελεγκτές, οδήγησαν τη Διοίκηση στην απόφαση να βάλει λουκέτο αν και με αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση.

Αυτή τη στιγμή, οι ασθενείς και οι επισκέπτες δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε καν ένα μπουκάλι νερό.

Πρώτες αντιδράσεις υπήρξαν ήδη από το νέο Πρόεδρο του Κέντρου Αποκατάστασης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΑΑΜΕΑ) Γιάννη Βαβαλέκα, ο οποίος τόνισε πως, αν και δεν έχει αναλάβει ακόμη τα νέα του καθήκοντα, προσπαθεί να ενημερωθεί και πως είναι ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για το ίδρυμα, καθώς το ΚΑΑΜΕΑ συμμετείχε στην εταιρεία «Αργοναύτες», που διαχειριζόταν το κυλικείο και φυσικά στα κέρδη της επιχείρησης.

Με τα χρήματα του κυλικείου διασφαλιζόταν και ένα μέρος για τη συνέχιση του σημαντικού προγράμματος ημιαυτόνομης διαβίωσης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ εξίσου σημαντικό όφελος ήταν και η απασχόληση δύο παιδιών στην επιχείρηση.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΑΜΕΑ εμφανίζεται αποφασισμένος όχι μόνο να μην αφήσει το θέμα, αλλά και να το φτάσει στα άκρα αν χρειαστεί και τι εννοεί με αυτό;
«Όπως θυμόμαστε όλοι, το οικόπεδο όπου χτίστηκε το νοσοκομείο, δόθηκε ως δωρεά από το ΚΑΑΜΕΑ. Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους τρόπους αντίδρασης. Θα κατεβούμε ακόμη και στους δρόμους. Θα απειλήσω ακόμη και με άρση της δωρεάς του οικοπέδου. Είμαι αποφασισμένος να φτάσω στα άκρα, γιατί βλέπω και τις ανάγκες του ιδρύματος,» επεσήμανε ο κ. Γιάννης Βαβαλέκας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Γιάννης Τσιπούρας υπογράμμισε πως η ιστορία βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς αναμένεται η νέα Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Εκείνο που γνωρίζω από υπηρεσιακούς παράγοντες είναι πως ο Διοικητής της Δ’ Υγειονομικής Περιφέρειας έδειξε ενδιαφέρον, προκειμένου τουλάχιστον να τηρηθούν κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, με την τοποθέτηση ψυκτών, έτσι ώστε στην αρχή να μπορούν τουλάχιστον να πίνουν νερό.

Γνωρίζω ότι γίνονται κι άλλες ενέργειες προκειμένου να αμβλυνθούν όλες οι συνέπειες από το κλείσιμο του κυλικείου, μέχρι να υπάρξει μία μόνιμη και οριστική επίλυση του προβλήματος,» υπογράμμισε ο κ. Γιάννης Τσιπούρας, ο οποίος πρόσθεσε πως η εκκαθάριση του κυλικείου έχει ολοκληρωθεί και πως βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράλληλα, υπάρχει και το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας, που δίνει ορισμένες κατευθύνσεις σε σχέση με το τι θα γίνει με το κυλικείο. Βέβαια, το συγκεκριμένο πόρισμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων, που θεωρεί ότι ουσιαστικά σηματοδότησε το κλείσιμο του κυλικείου και την παύση της εταιρείας «Αργοναύτες».

ΠΗΓΗ:  ΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ- infoserres. gr

ΣΧΟΛΙΟ…….

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 31- 3- 2010, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ, Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΡΤΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΤΟΥΡΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΕΛΗ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ «ΕΚΡΡΕΜΟΤΗΤΩΝ» ΤΗΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ – ΕΔΩ ΙΣΩΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΣΑ ΣΥΝΗΘΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ!!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΛΟΓΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!

ΒΕΒΑΙΑ  ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ  ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. (ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!!!).

ygeionomikoi.wordpress.com

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “«Λουκέτο» στο κυλικείο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

  1. KYΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΒΑΛΕΚΑ,

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ( ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

    ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ 147.000 ΥΡΩ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

    ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …

    ΜΗΝ ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s