ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συνδυασμού «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Οι εκλογές στο Σωματείο μας γίνονται σε συνθήκες γενικευμένης,άγριας και ολομέτωπης επίθεσης της πλουτοκρατίας ενάντια στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Ξεθεμελιώνουν την Κοινωνική Ασφάλιση,μειώνουν δραστικά τις συντάξεις και τους μισθούς ,αυξάνουν τα όρια ηληκίας συνταξιοδότησης(μέχρι τον τάφο),ατέλειωτε

φοροεπιδρομές,ιδιωτικοποιούν και  ξεπουλούν τα πάντα.Καταργούν την μονιμότητα και δρομολογούν την παραχώρηση της Υγείας(μέσω του Καλλικράτη) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα αναγκασθεί υπο το βάρος οικονομικής δυσπραγίας να προστρέ-ξει στο ΣΔΙΤ(Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα).

Σ αυτήν τη βάρβαρη αντιλαΐκή επίθεση απέναντι σε δικαιώματα και κατακτήσεις που με αγώνες, θυσίες και αίμα  απέσπασαν οι εργαζόμενοι, οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στέκονται δουλοπρεπικά και κοινωνικοεταιρικά(κοινωνικοί εταίροι :Εργαζόμενοι-Τραπεζίτες-βιομήχανοι=ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ).

Μέσα από τα πρωτοβάθμια  σωματεία, τα τσιράκια των αστών(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), από την μια εκτονώνουν την ανησυχία, αγανάκτηση και θυμό των εργαζομένων σε ανώδυνα και ακίνδυνα για το πολιτικό σύστημα αιτήματα(κυλικείο, παιδικός σταθμός στενά κλαδικά ή συντεχνιακά αιτήματα) και από την άλλη καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους για τα αίτια και την διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

Γνωρίζουν οι κλακαδόροι των κυβερνήσεων(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ότι τα μέτρα που παίρνονται και οδηγούν τους εργαζόμενους σε δραματική επιδείνωση της ζωής τους δεν αποσκοπούν στη σωτηρία της ζωής τους αλλά στην προστασία των κερδών και συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου κάνοντας πιο φθηνή την εργατική δύναμη.

Άλλωστε τα μέτρα αυτά ήταν προαποφασισμένα(Μάαστριχτ-Λισαβώνα-ΕΚΟΦΙΝ).

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η επίθεση που δεχόμαστε εμεις, τα παιδιά και οι οικογένειες μας δεν είναι προσωρινή. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΗ .

Στον αντίποδα του ατομικισμού, του συμβιβασμού και της αποδοχής ενός συστήματο ‘αξιών’ που στηρίζεται στο βόλεμα, το ‘γλύψιμο΄ και την υποταγή παλεύουμε για ενα ΣΩΜΑΤΕΙΟ που θα αναπτύσει την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του και των άλλων κλάδων εργαζομένων.

Ένα  ΣΩΜΑΤΕΙΟ που θα συσπειρώνει, οργανώνει, ενημερώνει και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του στη βάση των δικών τους ταξικών αναγκών και όχι εκει που θέλει  η κερδοφορία της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ένα  ΣΩΜΑΤΕΙΟ που δεν θα εγκλωβίζει τη δράση του στα στενά όρια μιας συντεχνίας Υγειονομικών, γιατί η ΥΓΕΙΑ αφορά όλο το λαό, ολόκληρη την κοινωνία.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

ΣΠΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ-ΣΥΜΒΙΒΑΣ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συνδυασμού «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»

  1. Κ.ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΩΣΤΑΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΗ ΟΥΤΕ ΤΥΧΑΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s