ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ

Καβάλα 17-5-2010

Κατ’αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς ,καλή επιτυχία στο έργο των νέων στελεχών της διοίκησης του Γ.Ν.Σερρών ,του Διοικητή κ.Εμμανουηλίδη Ξενοφώντα και της Αναπλ. Διοικήτριας κ.Αθανασίας Γκιμπερίτη . Θα είμαι στη διάθεσή τους ,όποτε το θελήσουν.¨Όπως θα ήθελα να παροτρύνω όλους τους κατοίκους  του νομού να συνδράμουν το έργο της νέας διοίκησης,για την ενίσχυση και βελτίωση του έργου των εργαζομένων του Γ.Ν.Σερρών.

Όσον αφορά την δική μου περίπτωση,εύλογη θεωρώ την ενημέρωση του κοινού των Σερρών που εδώ και ενάμισο μήνα μου επικοινωνούσαν την δική τους χαρά και ευχή για την θέση του Αναπλ. Διοικητή,που ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβω.

Ποιο κώλυμα;

Μόλις έλαβα γνώση των φημών,που διακινήθηκαν στο εσωτερικό του Νοσοκομείου Σερρών, για ύπαρξη κωλύματος στην δική μου περίπτωση, ενημέρωσα άμεσα τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας για τη διερεύνηση του θέματος.
Άς δούμε τώρα την ενδιαφέρουσα ιστορία του κωλύματος:

Όλοι οι σχετικοί νόμοι με την οργάνωση των υπηρεσιών υγείας 28889/2001,3329/2005 και 3527/2007 , προβλέπουν ως μόνο κώλυμα διορισμού σε θέση διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου την ενεργό οργανική θέση του υποψηφίου στο ίδιο νοσοκομείο. Δηλαδή,γιατρός ή υπάλληλος του Γ.Ν.Σερρών δεν μπορεί να διοριστεί ως διοικητής ή αναπληρωτής διοικητής στο ίδιο νοσοκομείο.
Στην προσωπική μου περίπτωση,η οργανική μου θέση πάνω από δέκα χρόνια είναι στην Καβάλα και  εργασιακή μου σχέση με το Γ.Ν.Σερρών έληξε πρίν δεκατρία χρόνια.

Μια περαιτέρω έρευνα για το κώλυμα,που μπορεί να κάνει όποιος επιθυμεί, έδειξε τα εξής:

α)ΑΠΟ BLOG:Στις 14-12-2007, στην εποχή της σεμνότητας και της εντιμότητας,υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γ. Διαμαντόπουλος, αρνούμενος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες(σ.σ.όπως αναφέρεται στο κείμενο του διαδικτύου), να υποκύψει σε έντονες ρουσφετολογικές πιέσεις εκ μέρους του υπουργείου Υγείας. Για να εξαναγκαστεί, μάλιστα, σε παραίτηση, ήρθε φωτογραφική τροπολογία στη Βουλή προχθές, που το Σώμα ήταν ανεξέλεγκτο, λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων…

β)ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ(του Δεκεμβρίου 2007).
Τίτλος.Ολα στη φόρα
…Τον διόρισε ο ίδιος, αλλά αποδείχθηκε ανυπάκουος και τον καρατόμησε. Μόνο που ο απολυθείς δεν έπεσε αμαχητί. Ο λόγος για τον διοικητή του «Ευαγγελισμού» Γ. Διαμαντόπουλο, ο οποίος με επιστολή που είχε στείλει στον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο πριν εκείνος φέρει τη φωτογραφική τροπολογία, τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης(σ.σ 11-12-22007), τον «καρφώνει» ότι, μέσω του γενικού γραμματέα, του ζήτησε μετ’ επιμονής να φροντίσει ώστε να εκλεγεί σε διευθυντική θέση γιατρός ο οποίος δεν ήταν μεταξύ των υποψηφίων. Κι ακόμα του ζήτησε να εκδώσει,
παραμονές των εκλογών, δύο επιταγές για συγκεκριμένο προμηθευτή…Οι επιστολές, του διοικητή και η απαντητική του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Α. Καλογερόπουλου, που αποκάλυψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Σκουλάκης, είναι «χάρμα» ρουσφετολογικών δοσοληψιών του υπουργού με τους διορισμένους διοικητές.

γ)  Η τροπολογία που ψηφίστηκε στις 11 προς 12-12-2007,παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης,εκτός από το κώλυμα της ενεργού οργανικής  θέσης στο ίδιο νοσοκομείο,επεξέτεινε και στην κατά το αόριστο παρελθόν εργασία στο ίδιο  νοσοκομείο (τροπολογία,άρθρο 6, του Ν.3627/2007,προστιθέμενη σε μη σχετικό νομοσχέδιο,που αφορούσε θέματα διαχείρησης δωρεών των σωματείων ΕΛΠΙΔΑ και Ε.Ε.Σ).Κι αυτό γιατί ο κ Διαμαντόπουλος τρία χρόνια πρίν είχε υπηρετησει στον Ευαγγελισμό ως καθηγητής Χειρουργικής.θ

Αυτή,λοιπόν,την φωτογραφική τροπολογία, που κατατέθηκε με τον προαναφερόμενο τρόπο,που πέρα από την προφανή σκοπιμότητα που εξυπηρετούσε,που ελέγχεται και για την αντισυνταγματικότητά της (θέτει ισόβια εμπόδια κατάληψης θέσης διοικητή ή αναπλ.διοικητή σε γιατρούς που έκαναν το «έγκλημα» να έχουν υπηρετήσει στο μακρινό παρελθόν σ’ένα νοσοκομείο), επεκαλέσθησαν οι άγνωστοι σε μένα τοπικοί κύκλοι. Ο καθένας άς βγάλει τα συμπεράσματά του για την ίδια την τροπολογία και τα κίνητρα όσων επεκαλέστηκαν αυτή την τροπολογία.

Η αναγκαία ταχεία κατάργηση αυτής της τροπολογίας, φαίνεται να αποκαθιστά όχι την προσωπική μου περίπτωση,γιατί δεν πιστεύω,σε καμμιά περίπτωση ότι αποτελώ , αναντικατάστατο άτομο για οποιαδήποτε θέση,αλλά το νόμο και το δίκαιο. Αυτό εζήτησα από την Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο,και αυτό,είμαι βέβαιος,ότι κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί .
Αυτή είναι η αλήθεια  για την μη υλοποίηση της επιλογής μου στην θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.Σερρών.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Με τιμή,

Μιχάλης Σωτηρίου

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ

  1. Πολύζος Κων/νος

    Κρίμα, κρίμα! Ο νομός Σερραίων για δεύτερη φορά στερείται των υπηρεσιών ενός λαμπρού επιστήμονα και εξαίρετου ανθρώπου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s