Καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Σε ορισμένες περιπτώσεις η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση άγγιξε το 100%. Πριν την έναρξη των συλλαλητηρίων στην Αθήνα, σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας στα Εξάρχεια, έξω από τον χώρο Νοσότρος. Η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι η αστυνομία προέβη σε προληπτικές συλλήψεις ιδίως νέων που προσέρχονταν στο συλλαλητήριο και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Στις Σέρρες έγιναν και πάλι δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις μία κοινή των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και μια του ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρωμένοι απεργοί που συμμετείχαν στην κινητοποιηση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ απέστειλαν σε βουλευτές, Νομάρχη και Υπουργούς ψήφισμα με τα αιτήματα τους

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
Σήμερα 20 Μαϊου 2010, εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, που δίνουμε το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στη Νομαρχία.

Απεργούμε για να αποκρούσουμε τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, την καλπάζουσα ΑΝΕΡΓΙΑ, την υποβάθμιση και περικοπή των Κοινωνικών, Οικονομικών και Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων! Την κρίση, τα βάρη και τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν και πλούτισαν και όχι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που παλεύουν καθημερινά για να επιβιώσουν. Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν αυτά τα ΑΔΙΚΑ, ΜΟΝΟΜΕΡΗ και ΣΚΛΗΡΑ μέτρα και απαιτούν να αποσυρθούν !
Η κοινωνία απαιτεί Δημόσιο – Κοινωνικό – Ισχυρό Ασφαλιστικό Σύστημα που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, τους οικονομικά αδύνατους , τους απλούς ανθρώπους του μόχθου. Πρώτα ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, ΟΧΙ στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αύξηση και όχι μείωση των ασφαλιστικών παροχών.

Αυτά τα αιτήματα, αυτές οι διεκδικήσεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες, γι΄αυτό πρέπει να τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί! Σαν μια γροθιά και μια φωνή!

Όλοι μαζί:

 • Να προστατεύσουμε τις δουλειές και τους ανέργους.
 • Να ενισχύσουμε τα εργατικά, τα κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
 • Να επιβάλλουμε τη δίκαιη διανομή και αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των ασθενέστερων και οικονομικά αδύνατων!

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Για να ακυρωθούν αυτά τα αντεργατικά μέτρα
Για να πληρώσουν αυτοί που ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, οι συντάξεις και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, για να τονωθεί η πραγματική οικονομία και η απασχόληση.
 • Να μην γίνει ΚΑΜΙΑ περικοπή αποδοχών (13ου ή 14ου μισθού) απεναντίας να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
 • Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση. Είναι δική μας.
 • Να μειωθούν ή και να ΠΑΓΩΣΟΥΝ οι τιμές όλων των προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν τις βασικές καταναλωτικές ανάγκες.
 • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ενιαία, μόνιμη εργασία στο Δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.
 • Να ισχυροποιηθούν και όχι να αποδυναμωθούν οι εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα.
 • ΟΧΙ στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που ανατρέπει και υποβαθμίζει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.
 • Άμεση Κρατική επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
 • Το πρόγραμμα «Σταθερότητας και Ανάπτυξης» είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί σε πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ –

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
ΟΧΙ : στα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, την ΥΦΕΣΗ και την ΑΝΕΡΓΙΑ.
Αυτή την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι οφείλουν να ΕΝΩΣΟΥΝ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ τους για να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ το κοινό ΑΓΩΝΑ και τις ΔΡΑΣΕΙΣ τους.

ΠΗΓΗ :  http://www.tsepelasmedia.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s