Περιορίζονται οι σπατάλες στα νοσοκομεία!!!

Τελικά σε αυτή τη χώρα αργούμε αλλά πάντα βρίσκουμε τις λύσεις. Το έλεγα πάντα ότι αυτή η χώρα έχει παράδοση στην… οικονομική επιστήμη.Έτσι πιστός στην παράδοση και ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων μπορεί να άργησε… αλλά τέλος πάντων ο άνθρωπος,  φαίνεται από τις ενέργειές του, ότι θα βάλει σε μια τάξη τα οικονομικά του Νοσοκομείου βρε αδερφέ. Θα περιορίσει τις σπατάλες, θα μειωθεί έτσι το δημοσιονομικό έλλειμμα  , θα πέσει το Δημόσιο χρέος , θα πέσουν τελικά και αυτά τα ρημάδια… τα spreads και έτσι θα μπορέσουμε ξανά να δανειστούμε   από τις αγορές!!!

Προβλέπω μεγάλη αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Εάν θέλετε να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιώσει τα οικονομικά του νοσοκομείου ο εν λόγω διοικητής δεν έχετε παρά να διαβάσετε το παρακάτω δημοσίευμα από το ιστολόγιο της Ένωσης Γιατρών Χανίων.

Εξορθολογισμοί………..

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:
Να που πάνε τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΑΝ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΟΣΤ, ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΧΥΜΩΝ

Η καινούρια διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων άργησε να διοριστεί από το υπουργείο, αλλά μας αποζημιώνει με τις πράξεις της. Πλήρως εναρμονισμένη στο νέο πνεύμα της εποχής του ΔΝΤ, φρόντισε να μας δείξει στην πράξη τι εννοεί το κράτος όταν υπόσχεται ότι «θα εξοικονομήσει χρήματα» και ότι «θα βάλει τάξη στα οικονομικά των νοσοκομείων».
Θεωρώντας ότι οι χυμοί, τα τοστ και το γάλα που το νοσοκομείο χορηγούσε στο προσωπικό του ΤΕΠ ήταν μια υπέρμετρη σπατάλη για τον προϋπολογισμό, αποφάσισε να τα σταματήσει. Από εδώ και πέρα οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΤΕΠ θα τρέφονται μόνο με καφέ και κρουασάν….

Επειδή η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το χώρο της υγείας και τα προβλήματά του, θα θέλαμε να την πληροφορήσουμε ότι οι γιατροί του ΤΕΠ δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο με ελάχιστες ώρες ανάπαυσης. Επίσης, εκτός από τους γιατρούς, υπάρχουν νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, οι οποίοι δουλεύουν 8ωρα με ρυθμούς εξοντωτικούς, γιατί ο αριθμός τους είναι μικρός σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν. Αναρωτιόμαστε εάν κάποιος από τη διοίκηση του νοσοκομείου θα μπορούσε να δουλέψει έστω και μία ώρα μέσα στα επείγοντα, χωρίς να φάει ή να πιει κάτι.

Συμβουλεύουμε τη διοίκηση του νοσοκομείου αντί να κάνει περιοδείες στην τραπεζαρία και στο ΤΕΠ, μετρώντας μερίδες και γιαούρτια, να κάνει μία βόλτα από τις κλινικές του νοσοκομείου. Να μάθει για την έλλειψη υλικού, για τα γάντια που σκίζονται όταν φορεθούν, για τους φακέλους που δεν υπάρχουν, για τους ουροκαθετήρες που υπάρχουν πλέον μόνο σε 2 μεγέθη…Να μάθει για τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών, για τις απλήρωτες νυκτερινές βάρδιες των νοσηλευτών. Να ρωτήσει τους ασθενείς πόσο τους κοστίζει η «δημόσια» υγεία…

Ενέργειες σαν αυτή της περικοπής του φαγητού στα επείγοντα θα προκαλούσαν τα γέλια αν δεν έδειχναν το πώς σκέφτονται αυτοί που διοικούν το δημόσιο νοσοκομείο. Όσο και να προσπαθούν με γελοίες πρακτικές δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν: Ο μοναδικός υπεύθυνος για την κατάσταση στο ΕΣΥ είναι οι πολιτικές του κράτους όλα αυτά τα χρόνια που το άφησαν στην τύχη του.

Θα φροντίσουμε να διαδώσουμε αυτήν την θαρραλέα πράξη εξοικονόμησης χρημάτων της διοίκησης. Ευχόμαστε το υπουργείο να εκτιμήσει το ζήλο των υπαλλήλων του και να συνεχίσει να τους αμείβει με παχυλούς μισθούς, την ώρα που πετσοκόβει μισθούς και επιδόματα γιατρών και νοσηλευτών.

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΗΓΗ :  http://egesychania.blogspot.com/2010/06/blog-post_07.html    ΚΑΙ

http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2010/06/blog-post_08.html

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s