ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. 2010

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Στα πλαίσια των πολιτικών του μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται κατακόρυφα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται, οι εργασιακές σχέσεις οδηγούνται στη βαρβαρότητα του προηγούμενου αιώνα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι δραματικά.

Η ανεργία αυξάνεται, η φτώχεια και η εξαθλίωση διευρύνονται πλήττοντας την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κι ενώ στον αντίποδα τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών πολλαπλασιάζονται, η οικονομία οδηγείται στην ύφεση.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση εμμένει σ’ αυτή την πολιτική προωθώντας μάλιστα και νέο πακέτο αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων με το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο.

Στα πλαίσια αυτά, οι συναντήσεις του πρωθυπουργού εν όψει της Δ.Ε.Θ. εντάσσονται στα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και γίνονται για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και για τη νομιμοποίηση αυτής της αντιλαϊκής  πολιτικής.

Πολύ περισσότερο όταν οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί με τη συμμετοχή όλων των «παραγωγικών φορέων» και χωρίς τη συμμετοχή των προεδρείων Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Για τους παραπάνω λόγους η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι δεν έχει νόημα η συμμετοχή της στην ομιλία των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ. θα δώσει όμως βροντερό παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη.

Με δεδομένο λοιπόν ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νέοι, πλήττονται από τη μαζική έφοδο αφαίρεσης μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  Ν. Σερρών καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αγωνιστική συγκέντρωση – συλλαλητήριο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα του Βενιζέλου –Θεσσαλονίκη ώρα 6.οο μ.μ.).

Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση  στις 4.00 μ.μ στο παλιό Εργατικό Κέντρο (δίπλα στη Νομαρχία) από όπου και θα αναχωρήσουν λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Επίσης για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010 το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  Ν. Σερρών έχει προγραμματίσει ενημερωτική εξόρμηση (από τις 6.00 μ.μ) στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στα πλαίσια της αγωνιστικής συγκέντρωσης – συλλαλητηρίου της 11ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ας μην ξεχνάμε πως τα ελλείμματα, τα χρέη και τα αδιέξοδα της χώρας δεν τα δημιούργησαν οι Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι για να καλούνται να πληρώσουν αυτοί τα «σπασμένα».

Η συγκέντρωση – συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αποτελεί κρίσιμο σταθμό – δυναμική αφετηρία για τους νέους αγώνες.

Δυναμώνουμε το μήνυμα, την αποφασιστικότητα, τους ενωτικούς και μαζικούς αγώνες.

Συμμετέχουμε  στη διαδήλωση της 11ης Σεπτέμβρη  2010 στη Δ.Ε.Θ.

ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης και της τρόικα.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

του Νομαρχιακού Τμήματος

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  Ν. Σερρών

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΔΕΔΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s