ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ (ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7- 10- 2010)

Σήμερα το σύνολο των πολιτών, της κοινωνίας είναι αντιμέτωπο με μια κυβερνητική πολιτική ελεύθερης πτώσης του βιοτικού επιπέδου. Επιστροφής στη δεκαετία του ’70 με όρους και ανάγκες ζωής 2010.

Ο πρώτος πολιτικός κύκλος αυτής της πορείας είχε, στις αρχές του χρόνου, αφετηρία την επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους και ολοκληρώθηκε με τη γενική αφαίρεση, ανατροπή εργασιακών, μισθολογικών – εισοδηματικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων  το ολοκαύτωμα της κοινωνικής ασφάλισης, για όλους και πρώτα για τους νέους, τους ανέργους, τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους.

Ο δεύτερος πολιτικός κύκλος με την ίδια κατεύθυνση  έχει και πάλι αφετηρία τους δημοσίους υπαλλήλους με χρόνο εφαρμογής το 2011. Η γενίκευσή του σε όλες τις κοινωνικές ομάδες είναι μαθηματικά βέβαιη και έρχεται με γεωμετρική πρόοδο για τα μικρομεσαία στρώματα. Εκτίμησή μας είναι ότι η μορφοποίηση των νέων δυσμενών μέτρων είναι θέμα χρόνου και θα εκδηλωθεί παράλληλα με το τελικό σχέδιο προϋπολογισμού.

Η Δημόσια Διοίκηση στο πείραμα και την κλιμάκωση αυτής της ακραίας, σκληρής και στυγνής νεοφιλελεύθερης συνταγής του μνημονίου, είναι στο στόχαστρο της επίθεσης που είναι διανθισμένη με όλα τα εργαλεία, τις μεθόδους και τα ψευτοδιλήμματα «κοινωνικού αυτοματισμού», διαίρεσης και διάσπασης της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η κατάσταση στις Δημόσιες Υπηρεσίες με τις δεκάδες χιλιάδες αποχωρήσεις, τις ανακατανομές αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών ανάμεσα στα Υπουργεία – ΥΠΕΧΩΔΕ, ΓΓΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ.α. (δύο φορές μέσα σε διάστημα δέκα μηνών), τις μετατάξεις στην Αυτοδιοίκηση, τις απολύσεις συμβασιούχων, σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση, οδηγούν στη συρρίκνωση των υπηρεσιών και παροχών (π.χ. Εργατική Κατοικία) την εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών και φέρνουν ένα βαρύτερο πλήγμα για την κάλυψη, την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών και την πρόσβαση του πολίτη. Αντί για καλύτερη Δημόσια Διοίκηση, Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, αντί πολιτικών εξυγίανσης εφαρμόζονται με ακραίο τρόπο πολιτικές απαξίωσης, ιδιωτικοποίησης των πάντων.

Απαιτούνται ευρύτερες, αλληλέγγυες, συντονισμένες κοινωνικές κινητοποιήσεις.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με σταθερότητα και αποφασιστικότητα πορεύεται στο δρόμο, την κατεύθυνση αυτή.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και προχωράμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες.

Η ακύρωση των αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών του μνημονίου είναι εκ των πραγμάτων η συνθήκη αποφυγής της κοινωνικής χρεοκοπίας, εξόδου της κοινωνίας από την κρίση, της οικονομίας από τη συρρίκνωση, την ύφεση.

Απεργούμε την Πέμπτη γιατί η υπόθεση ανατροπής του μνημονίου κρίνεται στους κοινούς, τους ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες που δεν υποκαθίσταται η αναγκαιότητά τους από την αξιοποίηση άλλων διαδικασιών (όπως η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που οδηγήθηκε με ευθύνη της Κυβέρνησης σε αναβολή εκδίκασης).

Η ελπίδα είναι στη διάρκεια, την αλληλεγγύη, την ενότητα των συλλογικών, των κοινωνικών αγώνων.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

του Νομαρχιακού Τμήματος

ΑΔΕΔΥ Ν.Σερρών

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΔΕΔΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s