ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο γενικό νοσοκομείο Σερρών παρουσία και του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ

Πολλά και σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας…..

Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το γενικό νοσοκομείο Σερρών παρουσία και του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε νωρίτερα της γενικής συνελεύσεως, αναφέρθηκε τόσο στις περικοπές των μισθών όσο και στο ασφαλιστικό που έχει επιφέρει – όπως είπε-, επώδυνες επιπτώσεις στους εργαζόμενους και κυρίως στις γυναίκες που αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσοστό στο προσωπικό.

 

Τονίζοντας ότι η χώρα ζει και αναπνέει στον αστερισμό του μνημονίου, ο κ. Κουτσιουμπέλης έκανε λόγο για πολλά και τεράστια προβλήματα που παραμένουν άλυτα. «Έχουν να κάνουν με τις περικοπές των μισθών στο δημόσιο οι οποίες έχουν αγγίξει και τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας παρότι είμαστε η πλέον χαμηλόμισθοι.

Υπάρχει 20% περικοπή στα επιδόματα, όπως επίσης υπάρχει περικοπή και στις πρόσθετες αμοιβές για τις αργίες, τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα. Μία μεγάλη επώδυνη αλλαγή ήταν το θέμα της συνταξιοδοτικής «μεταρρύθμισης – απορρύθμισης» όπου υπήρξαν σημαντικές αυξήσεις στα όρια ηλικίας και επίσης μείωση των συντάξεων.

 

Οι επιπτώσεις αυτές είναι πολύ πιο δραματικές και επώδυνες στις μητέρες και στις γυναίκες και είναι γνωστό ότι στα νοσοκομεία το 65% με 70% περίπου είναι γυναίκες. Αυτό έχει και μια άλλη επίπτωση, καθώς πολλές εργαζόμενες για να μην εγκλωβιστούν έχουν αποχωρήσει και έτσι ο αριθμός συνταξιοδοτήσεων για φέτος είναι διπλάσιο και σαφώς αυτό θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του συστήματος υγείας γιατί και οι προσλήψεις είναι λιγοστές».

 

Παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης σημείωσε πως οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας έχουν υποστεί περισσότερο από κάθε άλλη εργατική τάξη τις επιπτώσεις από το μνημόνιο.

 

«Είμαστε οι πλέον χαμηλόμισθοι του δημοσίου και δεν αντέχουμε άλλο. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κετικίδης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο.

 

Το πρώτο έχει να κάνει με την ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη τομή για το χώρο της υγείας αλλά κατέθεσε τις ενστάσεις του λέγοντας πως δίχως την πλήρη εφαρμογή της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας και δίχως προσλήψεις, δεν θα «περπατήσει».

 

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά και ο κ. Κετικίδης σημείωσε πως ακόμη και σήμερα το όλο θέμα, παρά το δίκαιο του αιτήματος, παραμένει σε επίπεδο θετικών δεσμεύσεων.

Ειρήνη Παπαδάκη

ΠΗΓΗ : http://www.e-simerini.com

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΠΟΕΔΗΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s