Βοηθήστε την μικρή Μαρία-Ελένη Κυρίδου…….

Η μικρή Μαρία-Ελένη γεννήθηκε στις 20-4-2010 και από την πρώτη ώρα της ζωής της μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο όπου παραμένει μέχρι σήμερα, επειδή είχε διαγνωστεί σύμπλοκη συγγενής καρδιοπάθεια.

Στις 31 Μάιου 2010 χειρουργήθηκε από τους χειρουργούς του Ωνάσειου ανεπιτυχώς όπου στο χειρουργείο προκλήθηκαν στην καρδούλα της μεγαλύτερες βλάβες από αυτές που ήδη είχε.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην εντατική του Ωνάσειου και έχει λιγότερο από ένα μήνα ζωής. Έχει βρεθεί νοσοκομείο στη Βοστόνη (Children’s hospital Boston)που δέχεται να χειρουργήσει την Μαρία-Ελένη με ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90% . Ο διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής του Ωνάσειου αρνείται να δώσει τα απαραίτητα έγγραφα που απατούνται για την κάλυψη μέσω ταμείου ΙΚΑ. Οι τυπολάτρες υπάλληλοι των καταστημάτων του ΙΚΑ αρνούνται να δεχθούν τις Ιατρικές γνωματεύσεις που πιστοποιούν την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη μεταφοράς  της στο εξωτερικό, επειδή τα Ιατρικά πιστοποιητικά δεν είναι διατυπωμένα όπως τα ορίζει η νομοθεσία που αφορά τη νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό.

Το κόστος της επέμβασης ανέρχεται σε 88.510 $ και το κόστος μεταφοράς (πτήση με ειδικό αεροσκάφος ασθενών εντατικής) στα 73.000 ευρώ. Η ημερομηνία εισαγωγής της όπως στάλθηκε από το νοσοκομείο της Βοστόνης λόγο του επείγοντος της κατάστασης είναι την παρασκευή 12-11-2010 και η προκαθορισμένη ημερομηνία χειρουργείου είναι την Τρίτη 16-11-2010.

Όποιος έχει την δυνατότητα και θέλει να βοηθήσει και να προσφέρει οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα:

6947967635   Τσαρούχα Γιώτα και
6974091459    Τσαρούχα Αθανασία

Αν τυχόν συγκεντρωθούνε χρήματα περισσότερα από τα απαιτούμενα, θα διατεθούνε στους μη κερδοσκοπικούς συλλόγους: Καρδιά του Παιδιού (http://www.kardiapaidiou.gr/) και Παιδικές καρδιές (http://www.paidikeskardies.gr/).

Ακόμα και ένα ευρώ είναι πολύτιμο για σωθεί η ζωή της μικρής Μαρίας-Ελένης. 

 

Οι νόμοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των γιατρών και όχι τις ανάγκες των ασθενών.

Ο Κύριος Αζαριάδης διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής του Ωνάσειου μάλλον αποφάσισε πως η Μαρία-Ελένη δεν αξίζει μια ευκαιρία στη ζωή….(αφορα  http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_9201.html?spref=fb)

Η Μαρία-Ελένη πάσχει από μία σπάνια σύμπλοκη συγγενή καρδιοπάθεια (διπλοέξοδος δεξιά κοιλία,DORV). Η Μαρία-Ελένη γεννήθηκε στις 20-04-2010 και μεταφέρθηκε αμέσως στο Ωνάσειο Κ.Κ. όπου παραμένει ως σήμερα. Χειρουργήθηκε στις 31-05-2010 ανεπιτυχώς. Επιπλέον δε, προκληθήκαν και άλλες βλάβες στην καρδούλα της. Η μόνη λύση για την αποκατάσταση της υγείας της είναι να χειρουργηθεί σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερ! ικού που έχει μεγάλη εμπειρία στη αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

Όλοι οι παιδοκαρδιολόγοι τους οποίους συμβουλευτήκαμε συνιστούν ανεπιφύλακτα ως καλύτερη, αν όχι μοναδική, λύση το νοσοκομείο της Βοστόνης. Για να μπορέσει ο ασφαλιστικός μας φορέας, ΙΚΑ, να καλύψει την δαπάνη αυτή απαιτείται Ιατρικό πιστοποιητικό από τον Διευθυντή της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Ωνάσειου, διατυπωμένη με συγκεκριμένο τρόπο. Ο κύριος Αζαριάδης διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής του Ωνάσειου αρνείται πεισματικά να διατυπώσει το παραπάνω πιστοποιητικό στερώντας με αυτόν τον τρόπο από την κόρη μας την ευκαιρία για τη ζωή.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν οι νόμοι αυτού του κράτους είναι κομμένοι και ραμμένοι έτσι ώστε να μην δίνονται ποτέ ευκαιρίες σε σοβαρά άρρωστους ανθρώπους να αποκατασταθεί η υγεία τους. Πως είναι δυνατόν ένας μόνο άνθρωπος να αποφασίζει ανεξέλεγκτα για το δικαίωμα στη ζωή μικρών παιδιών; Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στην διαδρομή αυτών των 6,5 μηνών γνωρίσαμε και γιατρούς που πραγματικά τιμούν τον όρκο τους

Απάντηση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από τους γονείς της Μαρίας-Ελένης Κυρίδου

Η απάντηση μας στον δήθεν ισχυρισμό μας ότι η χειρουργική επέμβαση απέτυχε είναι η απάντηση που λάβαμε από το νοσοκομείο της Βοστώνης…
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4491.html ) με βάση τα ιατρικά στοιχεία που παρέλαβαν από εσάς και επιβεβαιώνει την αποτυχία της χειρουργικής επέμβασης και την πρόκληση ανεπάρκειας τις τριγλώχινας βαλβίδας .
Επισυνάπτουμε το παρακάτω αρχείο:
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ….

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_4626.html?spref=fb

Εμείς δεν ζητήσαμε από τον  κύριο Αζαριάδη να επιλέξει ιατρικό κέντρο. Οι απαντήσεις που είχαμε από τα κέντρα του εξωτερικού είναι οι εξής :

–          80% ποσοστό επιτυχίας από τον Dr. De Leval της Harley Street Clinic του Λονδίνου.
–          90% από τον Dr. Del Nido από το children’s Hospital Boston της Βοστώνης.

Και οι εκτιμήσεις όλων των παιδοκαρδιολόγων είναι ότι το νοσοκομείο της Βοστώνης είναι το καλύτερο για την περίπτωση της κόρης μας.
Δεν στεκόμαστε στο γεγονός της αποτυχημένης επέμβασης επειδή αυτό μπορεί να συμβεί στην ιατρική αλλά η ηθική και ο Όρκος του Ιπποκράτη επιβάλουν την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση για την όσο δυνατόν αποτελεσματικότερη αποκατάσταση της υγείας ενός ασθενή αντιθέτως εσείς κ.κ. Αζαριάδη και Μητρόπουλε από τη στιγμή που εκφράσαμε την επιθυμία να μεταβούμε στο εξωτερικό (περίπου δύο μήνες πριν) η στάση σας απέναντι μας ήταν και είναι απαράδεκτη.
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η στάση των υπολοίπων παιδοκαρδιολόγων και του προσωπικού της εντατικής ήταν άψογη απέναντι μας.
ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΥΡΙΔΗΣ
ΛΕΜΟΝΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ-ΚΥΡΙΔΟΥ

ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ…..

Ο λογαριασμός είναι στην
Τράπεζα Πειραιός : 5239-040256-629
ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΛΕΜΟΝΙΑ
ΚΥΡΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

το ΙΒΑΝ είναι:
BIC:PIR8GRAA
IBAN:GR29 0172 2390 0052 3904 0256 629

 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΙΕΥΘΟΥΝ e mail ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ….

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s