Ολοήμερο νοσοκομείο και το Γ.Ν.Σερρών!!!

Από την Παρασκευή, 3 /12/2010, το Νοσοκομείο Σερρών εντάχθηκε στα ολοήμερα νοσοκομεία με έγγραφο του υπουργείου υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με την εφαρμογή του θεσμού ολοήμερης λειτουργίας επιδιώκεται η προσβασιμότητα του πολίτη σε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου παροχές πέραν του τακτικού ωραρίου με αξιοποίηση των υποδομών του νοσοκομείου και με στόχο την διενέργεια εργαστηριακών, επεμβατικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων. Η εξοικονόμηση πόρων και οικονομική ενίσχυση με ταυτόχρονη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Τις καθημερινές οι ώρες λειτουργίας του ολοήμερου νοσοκομείου είναι από 8:00 π μ έως 22:00, ενώ το Σάββατο από τις 8:00, έως τις 14:00.

Προβλέπεται η απασχόληση του μόνιμου προσωπικού του νοσοκομείου σε περίπτωση δε μη επάρκειας δύναται να συμμετέχουν και οι επικουρικοί, οι ειδικευόμενοι ιατροί και το επικουρικό προσωπικό όλων των κλάδων. Το νοσηλευτικό ,διοικητικό και λοιπό προσωπικό το οποίο επιθυμεί να συμμετέχει στην ολοήμερη λειτουργία θα κληθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής. το προσωπικό δεν απαλλάσσεται από τα καθήκοντα που του αναλογούν κατά την τακτική λειτουργία του νοσοκομείου και η συμμετοχή του στο ολοήμερο πρόγραμμα δεν αποτελεί υπερωριακή απασχόληση αλλά αμείβεται σύμφωνα με την προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση.

Όσον αφορά την οικονομική λειτουργία η είσπραξη των δαπανών από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με το προβλεπόμενο προεδρικό διάταγμα 157/1991(Φεκ 62 Α).Τα έσοδα θα κατατίθενται στο ταμείο του νοσοκομείου και θα εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό ο οποίος παρακολουθείται προϋπολογιστικά και απολογιστικά .

ΠΗΓΗ: http://www.nea-epohi.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s