Επίδομα 200 ευρώ για το πλύσιμο των χεριών σε ιταλικό νοσοκομείο

Το νοσοκομείο Μαντζιαγκάλλι στο Μιλάνο θα προσφέρει οικονομικά κίνητρα στο προσωπικό, που δέχεται να πλένει συχνότερα τα χέρια του.

Δεν πρόκειται μόνο για μια πρωτοβουλία που συνδέεται με τις συνθήκες καθαριότητας, αλλά και για μια μέθοδο, η οποία μειώνει τη μετάδοση λοιμώξεων, ιδίως στα νεογέννητα που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες.

Μειώθηκαν οι λοιμώξεις στα νεογέννητα κατά 30%

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο Μιλάνο, ένα χρόνο μετά από την πρώτη εφαρμογή του πιλοτικού αυτού σχεδίου, το ποσοστό των λοιμώξεων στα νεογέννητα που χρήζουν ειδικής φροντίδας, μειώθηκε κατά ποσοστό 30%.

Επίδομα 200 ευρώ

Οι νοσοκόμοι που δέχθηκαν να πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο πείραμα, έλαβαν ετήσιο επίδομα της τάξης των 200 ευρώ. Σύμφωνα με τον αρχίατρο του Μαντζιαγκάλλι, Φάμπιο Μόσκα «το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό, διότι, τα νεογέννητα με προβλήματα υγείας, παρουσιάζουν, συχνά, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι εύκολο να προσβληθούν από λοιμώξεις. Κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο για τα νεογνά που ζυγίζουν λιγότερο από ενάμιση κιλό».

Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του πλυσίματος των χεριών

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Μαντζιαγκάλλι, οι νοσοκόμοι δέχθηκαν να εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα με κάμερες για την παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής του «πρωτοκόλλου για το πλύσιμο των χεριών».

Η όλη διαδικασία, για να μπορέσουν να απαλειφθούν όσα περισσότερα μικρόβια γίνεται, πρέπει να κρατά τουλάχιστον ένα λεπτό. Πριν την επαφή με τα μωρά, ένα ειδικό μηχάνημα, μετρά, επίσης, στις παλάμες, το συνολικό ποσοστό των εναπομείναντων βακτηριδίων. Σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις που δημοσιεύονται από τον ιταλικό τύπο, κάθε χρόνο, σε όλη την χώρα, θα μπορούσαν να αποφευχθούν τουλάχιστο 200.000 νοσοκομειακές λοιμώξεις, χάρη σε βελτίωση των συνθηκών υγιεινής.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s