ΠΟΕΔΗΝ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Η κυβέρνηση με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, αλλά και το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας εξαπολύει νέα επιδρομή στους μισθούς και συντάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Οι υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας για αναβάθμιση του Δημοσίου Χαρακτήρα της Υγείας και επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων των Υγειονομικών αποδεικνύονται επικοινωνιακές και όχι ουσιαστικές.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Με το αναθεωρημένο μνημόνιο εντάχθηκε ο χώρος της υγείας στην αναλογία για κάθε πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη. Για την αναλογία αυτή εξετάζονται σενάρια στη κυβέρνηση αύξησης του ποσοστού με στόχο την εξεύρεση 4 δις ευρώ στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο σωτηρίας της οικονομίας εξαιτίας της υστέρησης εσόδων και αδυναμίας επίτευξης του ποσοστού μείωσης του ελλείμματος που αποφασίστηκε στο μνημόνιο.
Έτσι τίθονται σε αμφισβήτηση οι 3.000 εγκεκριμένες και κατανεμημένες θέσεις προσωπικού στους Υγειονομικούς σχηματισμούς που ήδη έπρεπε να έχουν προκηρυχθεί.
Καθυστερούν ακόμη να προκηρυχτούν οι 1.700 θέσεις που προέρχονται από συνταξιοδοτήσεις – αποχωρήσεις.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Εξετάζονται από την κυβέρνηση σενάρια αλλαγών στον Υγειονομικό Χάρτη με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και όχι την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Θα μπορούσαμε να προσέλθουμε στο διάλογο όταν στόχος της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση και η μετεξέλιξη των υγειονομικών σχηματισμών, που δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων. Όμως ο διάλογος είναι προσχηματικός, η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να περιστείλει τις δαπάνες από την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ο Υπουργός είναι ανακόλουθος, υπαναχωρεί στην αρχική του θέση της μείωσης των δαπανών από την πάταξη της παραοικονομίας και της διαφθοράς και στοχοποιεί Νοσοκομεία που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης, που όλο και περισσότεροι πολίτες στρέφονται στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ δεν προσέρχεται στον προσχηματικό διάλογο.

ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Επιδιώκουμε την διατήρηση των επαγγελμάτων Υγείας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα στον επικαιροποιημένο κατάλογο του ΙΚΑ.
Επιδιώκουμε την ένταξη των υπηρετούντων εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς υπασφάλιστρο με δυνατότητα συνταξιοδότησης με μειωμένα όρια ηλικίας και έτη υπηρεσίας.

 

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Τα σενάρια που διακινεί η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδουν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θίγονται άλλο μισθοί και συντάξεις.
Συμπαρατασσόμαστε με την ΑΔΕΔΥ για νέο Ενιαίο Μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις στις βασικές αποδοχές. Παράλληλα όμως επιδιώκουμε την ένταξη των 176€ στο μισθό μας και την διατήρηση του Νοσοκομειακού Επιδόματος ως Ανθυγιεινό – Ειδικών Συνθηκών.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, Κ.Υ., ΕΚΑΒ, ΠΡΟΝΟΙΑ είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένες Κυριακές, αργίες, νυχτερινά, υπερωρίες από το μήνα Δεκέμβριο 2010.
Το Υπουργείο Υγείας παλινωδεί μεταξύ των υπηρεσιών του και τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου, με αποτέλεσμα να καθυστερούν για πέντε μήνες οι πρόσθετες αμοιβές για τους εργαζόμενους που δεν ξεπερνούν τα 150 ευρώ το μήνα.
Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση.

 

Η ΠΟΕΔΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Συμμετέχουμε στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της ΑΔΕΔΥ:

· Σάββατο 9/4/2011 ώρα 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στη Πλατεία Καραϊσκάκη στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ

· Την Τετάρτη 13/4/2011 στις 6:30μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο στη Πλατεία Κλαυθμώνος

· Τον επόμενο μήνα να κατατεθεί από την ΠΟΕΔΗΝ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διευρυνθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Υπουργού Υγείας και των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, εξώδικό που αφορά την καταστρατήγηση των ωραρίων του προσωπικού, που είναι θεσμοθετημένα με Προεδρικά Διατάγματα που επικυρώνουν κοινοτικές οδηγίες και Νόμους του Κράτους (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, 1 νύχτα την εβδομάδα, δύο ρεπό την εβδομάδα). Η εντατικοποίηση της εργασίας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των περιθαλπόμενων

· Επίσης τα Σωματεία να καταθέσουν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών αναφορά για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων για την επικινδυνότητα στην υγεία των ασθενών που προκαλείται εξαιτίας των παραπάνω λόγων.

· Τα Σωματεία τις επόμενες ημέρες και ως τις 20 ΑΠΡΙΛΗ να προγραμματίσουν ανοιχτές Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας, παραστάσεις στα γραφεία των Διοικήσεων, Γενικές Συνελεύσεις ή όποια άλλη μορφή προκρίνουν για την καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών.

· Την Παρασκευή 15/4/2011 που συζητείται το πακέτο μέτρων του προγράμματος ανταγωνιστικότητας ύψους 25 δις και η αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις κατά τόπους ΔΥΠΕ.

· Αρχές Μάη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΠΟΕΔΗΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s