Μειώθηκαν οι σπατάλες στο νοσοκομείο Σερρών….

Το νοσοκομείο Σερρών, πέτυχε μια πρωτιά εντυπωσιακού μεγέθους τους τελευταίους οκτώ μήνες, μειώνοντας τις δαπάνες σε 4,1 εκ ευρώ, χωρίς να μειωθεί στο ελάχιστο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και φυσικά χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, όπως παραδέχονται η διοίκηση και η Ιατρική Υπηρεσία.

 Μιλώντας στη στήλη «Καθρέφτης» και την Αριάδνη Παπαφωτίου, ο διοικητής του νοσοκομείου Ξενοφών Εμμανουηλίδης, επεσήμανε πως πέτυχε αυτόν τον σημαντικό περιορισμό των ετήσιων δαπανών για τη χρονιά που πέρασε, της τάξης του 15,6%, παρεμβαίνοντας «αποκλειστικά στις σπατάλες που γινόταν».

«Εστιάσαμε κυρίως στα ορθοπεδικά υλικά όπου φαινόταν ότι υπήρχε σοβαρό περιθώριο περιορισμού της σπατάλης. Καταφέραμε χωρίς να υποβιβάσουμε στο ελάχιστο τις παροχές και την ασφάλεια του ασθενούς, χωρίς καμία απολύτως έκπτωση σ` αυτό το θέμα,  να ρίξουμε τις δαπάνες από 1,1 εκ € που ήταν το 2009, στις 250 χιλ. €. Από κει και πέρα και όλοι οι υπόλοιποι τομείς και προμήθειες επανεξετάστηκαν και επαναδιαπραγματεύθηκαν με τους προμηθευτές, πάντα και με τη συνδρομή του ιατρικού και λοιπού αρμόδιου προσωπικού του Νοσοκομείου μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο στόχος για το 2011 είναι να περιοριστούν οι δαπάνες σε φάρμακα κατά 50%, κάτι που θα επιτευχθεί με τις διαπραγματεύσεις που ήδη ξεκίνησε με τις Φαρμακευτικές εταιρίες ο ίδιος, ενώ ταυτόχρονα το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην αύξηση των εσόδων.

«Η ενοικίαση του Κυλικείου οδηγεί στο Ταμείο μας 27χιλ €, ενώ καταθέσαμε φάκελο για συμπαραγωγή ενέργειας από Φυσικό Αέριο, επένδυση που θα μας αποφέρει περί τα 2εκ. € καθαρά έσοδα το χρόνo» επεσήμανε ο διοικητής του νοσοκομείου Σερρών.

ΠΗΓΕΣ:  http://kathrefti.blogspot.com/

                  http://www.infoserres.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s