ΠΟΕΔΗΝ – Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

Στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ 23 Σεπτεμβρίου 2011 προσδιορίσαμε αγωνιστικές παρεμβάσεις ενός μήνα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε με πρωτοφανή αγωνιστική συμμετοχή των υγειονομικών. Τα πρωτοβάθμια Σωματεία οργάνωσαν τοπικές μορφές δράσης που κάλυψε στο σύνολό τους η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ.

Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς κόμβων, καταλήψεις στις διοικήσεις και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εμποδίζοντας την καταβολή του χαρατσιού των 5 ευρώ.

Οργανώθηκαν oι κεντρικές παρεμβάσεις

 • 29 Σεπτέμβρη και 13 Οκτώβρη 4ωρες Στάσεις Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 11.00 – 3.00 και συγκεντρώσεις στο Υπουργείο Υγείας.
 • Συμμετοχή στις πανεργατικές απεργίες ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

v      24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΔΕΚΟ 5 Οκτώβρη και προσυγκέντρωση των Υγειονομικών στο πεζόδρομο της ΚΟΡΑΗ,

v      48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 – 20 Οκτώβρη με προσυγκεντρώσεις στο Υπουργείο Υγείας 19/10 και στο άγαλμα Κολοκοτρώνη 20/10.

v      Ακολούθησαν πορείες προς την Βουλή στις 5 & 19 ΟΚΤΩΒΡΗ και Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 20 ΟΚΤΩΒΡΗ.

 • Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του πολυνομοσχεδίου οργανώθηκαν καταλήψεις στις ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ στις 11 Οκτώβρη.

Οι κινητοποιήσεις ήταν απόλυτα επιτυχημένες με εντυπωσιακή συμμετοχή των Υγειονομικών, δυναμισμό «οργανωμένα ΜΠΛΟΚ» με πανό ανά Νοσοκομείο.

Δώσαμε αποστομωτική  απάντηση στη κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας. Το Υγειονομικό Κίνημα ενωμένο διεκδικεί λύσεις για το μέλλον και τα δικαιώματα των πολιτών των εργαζομένων και το Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω. Ψήφισε το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, απολύει Δημοσίους Υπαλλήλους, επεκτείνει την φορομπηχτική πολιτική με τα «χαράτσια» στους έλληνες πολίτες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

 • Από 24/10 έως 2/11 τοπικές μορφές δράσεις στα Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Προνοιακές Δομές, Κέντρα Υγείας με όποια μορφή επιλέξουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία τις οποίες καλύπτουμε.
 • Εάν υπάρξουν προβλήματα καθυστερήσεων της Μισθοδοσίας του Νοεμβρίου των υπαλλήλων των Νοσοκομείων που υποστηρίζονται Μηχανογραφικά από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. τα Σωματεία να προχωρήσουν σε ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
 • Στις 3 Νοεμβρίου 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ για να καταθέσουμε ΕΞΩΔΙΚΟ στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ για την παραβίαση των Κοινοτικών Οδηγιών στα ωράρια εργασίας του προσωπικού (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, 1 νύχτα και δύο repo την εβδομάδα) που οδηγεί στην ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των Ασθενών. Θα ακολουθήσει ΠΟΡΕΙΑ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.
 • Από 7 Νοεμβρίου έως 11 Νοεμβρίου ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ με τοπικές μορφές ΔΡΑΣΗΣ στα Νοσοκομεία (καθημερινές Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις Διοικήσεων και εξωτερικών Ιατρείων, συγκεντρώσεις, συμβολικό κλείσιμο κόμβων).
 • Ένταξη στο ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ της ΑΔΕΔΥ ανάλογα με την ημερομηνία ψήφισης του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ(εκτιμάται ως τις 18 ΝΟΕΜΒΡΗ).

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

 • Σύνταξη και έγκριση ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ με την οργανική κάλυψη των δραστηριοτήτων των Νοσοκομείων και του ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Μέσα από την σύνταξη των οργανισμών θα πρέπει να διασφαλίζεται ο Δημόσιος Χαρακτήρας και η ποιοτική λειτουργία και ανάπτυξη του Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας
 • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
 • ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ
 • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
 • ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ στο ύψος της περυσινής αρχικής έγκρισης
 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
 • ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ που μας κλέβουν το μισθό, την σύνταξη, ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ, μας επιβάλουν δυσβάσταχτα βάρη με τα «χαράτσια» και τα φορολογικά μέτρα.

 

Με κεντρικό σύνθημα :

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

 

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή με ΕΝΩΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ μέχρι τη ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s