ΠΟΕΔΗΝ – Μήνυση για υπέρβαση ωραρίου εργασίας…

Μηνυτήρια αναφορά, όπου καταγγέλλεται η παράνομη υπέρβαση του ωραρίου εργασίας τους, κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας ότι έτσι δημιουργούνται κίνδυνοι, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τους νοσηλευόμενους πολίτες.

Η αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τη μη τήρηση του νόμιμου ωραρίου τους. Καταλογίζεται σε αυτήν ευθύνη στις διοικήσεις των νοσοκομείων για παραβίαση του επιτρεπόμενου ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης και επισημαίνεται ότι η νομοθεσία επέβαλε συγκεκριμένα χρονικά όρια με βάση βιολογικούς κανόνες και αν αυτά ξεπεραστούν, απειλείται η σωματική και ψυχική υγεία του εργαζομένου.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι οι περισσότερες διοικήσεις των νοσοκομείων παραβιάζοντας τη νομοθεσία απασχολούν τους εργαζομένους αντί για 8 ώρες ανά 24ωρο ανά εβδομάδα εργασίας, συχνά 3 ή 4 ακόμα και 5 νύχτες την εβδομάδα, καταστρατηγώντας και τις διατάξεις για την ελάχιστη ανάπαυσή τους, που είναι συχνά μικρότερη ακόμα και των 8 ωρών, αντί των 12 που προβλέπονται. Επίσης καταγγέλλει ότι δεν χορηγούνται στους εργαζομένους τα δύο «ρεπό» την εβδομάδα που καθιερώθηκαν νομοθετικά με την 5νθήμερη εβδομάδα απασχόλησης.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΕΔΗΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s