ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13- 1- 2012

Στην χθεσινή συνεδρίαση  του  Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της ανανέωσης της άδειας λειτουργίας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας.

    Όπως έχει γνωστοποιήσει ο Πρόεδρος του Σωματείου μας στα Μ.Μ.Ε Θανάσης Ζηλιαχώβαλης, καθώς επίσης και ο συνάδελφος Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αβραάμ Βούλτσιος, από τον Ιούλιο του 2010 (πριν λήξει η σύμβαση εργασίας του Ακτινοφυσικού) άρχισαν οι επισημάνσεις μας προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας, για την αναγκαιότητα άμεσης επαναπρόσληψης υπαλλήλου αυτής της ειδικότητας.

   Ταυτόχρονα, επισημαίναμε στις συναντήσεις μας, την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών, για την συντήρηση (όπου απαιτούνταν) των μηχανημάτων.

   Γνωρίζαμε ότι έγιναν οι ενέργειες για πρόσληψη Ακτινοφυσικού, οι οποίες δυστυχώς απέβησαν άκαρπες στα πλαίσια του περιορισμού των προσλήψεων.

   Επειδή είχε λήξει η άδεια λειτουργίας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου μετά την αποχώρησή του Ακτινοφυσικού (Οκτώβριο 2010 ), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχε παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να γίνονται οι αναγκαίες μετρήσεις σε χώρους και μηχανήματα, καθώς επίσης και η απαραίτητη συντήρησή τους,  όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, αναγκασθήκαμε να επισημαίνουμε το θέμα στον Διοικητή πιο επιτακτικά στις συναντήσεις μας μαζί του (ήταν άλλωστε ένας από τους παράγοντες που συνετέλεσε να δημιουργηθεί η γνωστή ένταση μαζί του), λόγω της αδιαφορίας με την οποία αντιμετώπιζε το θέμα.

Στις 13-10-2011 σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι προαναφερθέντες, στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσιτουρίδη τον ενημέρωσαν σχετικά με το θέμα.

Στη συνάντησή μας με τον Διοικητή στις 02-11-2011 δημιουργήθηκε έντονη αντιπαράθεση μαζί του, λόγω της αδιαφορίας ή για λόγους οικονομίας που επαναπροσέγγισε (και αυτό) το θέμα. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο συνάδελφος Αβραάμ Βούλτσιος με την στήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Ραδιολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος και την δική μας (δόθηκε την 1η-1-2012 κατά την διανομή των δώρων στους εργαζόμενους της Πρωτοχρονιάς), δήλωσε ότι θα πάει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών να εκθέσει το πρόβλημα της μη ανανέωσης της άδειας λειτουργίας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου.

Στις 30-12-2011 κατά την διάρκεια εμφάνισης του κ. Μπόλαρη σε τηλεοπτική εκπομπή αναγνώσθηκε η απόφαση μετακίνησης Ακτινοφυσικού από άλλο Νοσοκομείο για να κάνει τις σχετικές μετρήσεις από 10-1-2012 και ένα κατάπτυστο δελτίο τύπου του Διοικητή, στο οποίο παινεύονταν για την επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος μετά από δύο μήνες !! «έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες» έγραφε, το οποίο την ώρα που το διάβαζαν είχε ξαναχαλάσει !! Βέβαια ο κ. Μπόλαρης επιβράβευσε την «άμεση» ενέργεια του Διοικητή και δήλωσε ότι αυτά γίνονται για ικανοποίηση συνδικαλιστικών συμφερόντων επειδή κόπηκαν κάποιες πλασματικές υπερωρίες. Το γνωστό τροπάρι των τελευταίων χρόνων εναντίων των συνδικαλιστών.

Οι προαναφερθέντες συνδικαλιστές εμφανίσθηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό στις 03-1-2012 ώστε να γνωστοποιήσουν την ανασφάλεια που δημιουργεί η έλλειψη της άδειας λειτουργίας στους εργαζόμενους, να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την μετακίνηση  Ακτινοφυσικού από άλλο Νοσοκομείο και ευχήθηκαν ώστε γρήγορα να ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι και να εκδοθεί η άδεια. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν σε άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου και κυρίως στο θέμα της ένταξης του πρώην ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας στην ευθύνη του Νοσοκομείου από 01-01-2012 και σε μια σειρά προβλημάτων που προέκυψαν από την πλημμελή εξέλιξη της διαδικασίας – μη πληρωμή του προσωπικού για τον Ιανουάριο, λήξη θητείας συμβάσεων γιατρών, παύση και μη διορισμό νέου Υποδιοικητή – που είναι στις αρμοδιότητες του κ. Μπόλαρη και προφανώς ενοχλήθηκε για τις επισημάνσεις.

Στις 06-1-2012 εμφανίσθηκε ο Γιάννης Τσιπούρας συνάδελφος και Γεν. Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή στην οποία είχε εμφανισθεί ο κ. Μπόλαρης και δυστυχώς ξαναπαρουσίασε και υπερασπίσθηκε επάξια τον ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλιστή, επιδεικνύοντας με περιττή σαφήνεια την συμπάθειά του στο πρόσωπο του κ. Μπόλαρη, προσπαθώντας να ορθώσει τοίχο προστασίας με αντισυνδικαλιστικό τρόπο.

Στη συνέχεια, στις 10-1-2012 ο Διοικητής εξέδωσε νέο δελτίο τύπου με το οποίο, περιχαρής που δικαιώθηκε από την έκθεση ακτινοπροστασίας του Ακτινοφυσικού – χωρίς ν’ αναφέρει ότι ο έλεγχος έγινε μόνο για την θωράκιση του χώρου και όχι στα μηχανήματα – (μακάρι να δικαιωθεί και στις άλλες μετρήσεις, εμείς το ευχόμαστε), παίρνει φόρα και αναφέρει για «ανεύθυνες συμπεριφορές εκτίθενται», «οι νοήμονες πολίτες μπορούν να αναζητήσουν τα πιθανά κίνητρα των κακόβουλων ενεργειών που μόνο βλάβη προκαλούν στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος» . Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο Διοικητής εμφανίσθηκε πάλι στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό για να ρίξει υπονοούμενα ότι «τα ποσά που εξοικονόμησε από την σωστή διαχείριση, κάποιες τσέπες τα έχασαν και, παρ’ όλες τις επισημάνσεις της δημοσιογράφου, αν αυτές οι τσέπες είναι των συνδικαλιστών, δεν το διέψευσε και συνέχισε τις αναφορές του λέγοντας ότι είναι αυτοί που το καλοκαίρι έλεγαν ότι υπάρχει έλλειψη υλικών!!»

Μετά απ’ όλα αυτά ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ :

  • τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας για τα υπονοούμε που άφησε εναντίον των συνδικαλιστών του Σωματείου μας.
  • τον κ. Μπόλαρη για τα ψεύδη που είπε ότι παίρνουν οι συνδικαλιστές πλασματικές υπερωρίες και ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα.
  • τον  συνάδελφο Τσιπούρα για την αντισυνδικαλιστική του συμπεριφορά.

 

                                                                               

                    ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΠΟΕΔΗΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s