ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

    Στην έκτακτη συνεδρίαση  του  Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 / 02 / 2012, εκτός των άλλων συζητήθηκε και το θέμα της επικείμενης λειτουργίας θεραπευτικής μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στον χώρο που είναι ανεπτυγμένο το Πνευμονολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας.

    Τα μέλη αφού έλαβαν υπόψη τους :

  1. Τις διαβεβαιώσεις του Διοικητή προς τα μέλη του Δ. Σ. σε παλαιότερες επισκέψεις, ότι θα λειτουργήσει θεραπευτική μονάδα του Ο.ΚΑ.ΝΑ., σε προκατασκευασμένη λυόμενη δομή εντός του οικοπέδου του Νοσοκομείου μας στο βόρειο σημείο (στην άκρη του μεγάλου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων), σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας τον Οκτώβριο του 2010.
  2. Την αριθμ. ΔΥΓ6/ΓΠ123148/09-11-2011 απόφαση του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με «ίδρυση, μεταφορά και λειτουργία θεραπευτικών μονάδων του Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε παραχωρούμενους χώρους Νοσοκομείων», όπου περιγράφονται τα Νοσοκομεία στα οποία θα ιδρυθούν και θα λειτουργήσουν οι μονάδες αυτές (συμπεριλαμβάνεται και το Νοσοκομείο μας), το έργο που θα προσφέρουν και κυρίως ότι «την αποκλειστική αρμοδιότητα και την ευθύνη εγκατάστασης, διοικητικής οργάνωσης, διοίκησης, λειτουργίας, διάθεσης, πρόσληψης, εκπαίδευσης και στελέχωσης με αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό, θεραπευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, τη χάραξη και τον σχεδιασμό της πολιτικής, τον προγραμματισμό των δράσεων και την εποπτεία του επιτελούμενου έργου των παραπάνω θεραπευτικών μονάδων, έχει ο Ο.ΚΑ.ΝΑ.. Οι δαπάνες για την λειτουργία αυτών των μονάδων βαρύνουν τον προϋπολογισμό του.» όπως επίσης «Μετά από αίτημα του ΟΚΑΝΑ και εφόσον δεν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό του, για την κάλυψη των αναγκών των παραπάνω θεραπευτικών μονάδων του σε ιατρικό προσωπικό, δύνανται να τοποθετούνται ιατροί και από τον κατάλογο επικουρικών ιατρών που τηρείται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η σύμβαση του επικουρικού ιατρού συνάπτεται με τον ΟΚΑΝΑ, τον προϋπολογισμό του οποίου βαρύνει και η δαπάνη για την αμοιβή του».
  3. Την προφορική και αόριστη πληροφορία που υπήρχε το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι η θεραπευτική μονάδα του Ο.ΚΑ.ΝΑ. θα λειτουργήσει στον χώρο που είναι ανεπτυγμένο το Πνευμονολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας, με ταυτόχρονη μεταφορά του τμήματος αυτού στον χώρο του ΩΡΛγικού τμήματος και την μεταφορά-σπάσιμο αυτού στο Οφθαλμολογικό τμήμα και σε κάποιο από τα Χειρουργικά τμήματα.
  4. Το γεγονός ότι οι Διευθυντές των ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου μας, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας (ο οποίος δήλωσε ότι  τις προηγούμενες ημέρες ενημερώθηκε επίσημα από τον Διοικητή για την λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο μας μέχρι 15-3-2012, με τον τρόπο που προαναφέρθηκε), συναντήθηκαν την Τρίτη 21/02/2012 στο αμφιθέατρο και αποφάσισαν την αλλαγή του σχεδιασμού της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ όπως είχε αποφασισθεί αρχικά, προς αποφυγή της δυσλειτουργικής καραμπόλας που δημιουργείται στα τμήματα με την τελευταία απόφαση.
  5. Το γεγονός ότι πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των ουσιοεξαρτημένων ασθενών της ευρύτερης περιοχής μας από θεραπευτική μονάδα του ΟΚΑΝΑ που θα λειτουργεί εντός του οικοπέδου του Νοσοκομείου μας.

Ομόφωνα αποφάσισαν,

να προτείνουν στα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας η λειτουργία της θεραπευτικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ να γίνει όπως σχεδιάστηκε αρχικά, σε προκατασκευασμένη λυόμενη δομή εντός του οικοπέδου του Νοσοκομείου μας στο βόρειο σημείο και να εφαρμοσθεί πλήρως η σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ότι αφορά κυρίως την πρόσληψη, εκπαίδευση και στελέχωση ιατρικού, νοσηλευτικού, θεραπευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

                                                                                             ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

«Ίδρυση, μεταφορά και λειτουργία Θεραπευτικών Μονάδων του
Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) σε παραχωρούμενους χώρους
Νοσοκομείων».

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s