ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ (27-3-2012)

Στις 27-03-2012 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γ. Ν. Σερρών έκτατη γενική συνέλευση της ένωσης των νοσοκομειακών ιατρών, με ουσιαστικό θέμα τη βάναυση περικοπή των δαπανών για τη λειτουργία του ΕΣΥ, με αποκορύφωμα την τραγική μείωση του μηνιαίου κονδυλιού για την πληρωμή των εφημεριών (από 420.000 ευρώ/μήνα σε 280.000 ευρώ/μήνα, για το νοσοκομείο μας), οδηγώντας από τη μία πλευρά σε κατάργηση οποιουδήποτε ασφαλούς προγράμματος εφημέρευσης και από την άλλη στο βασικό στόχο της κυβέρνησης, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Αποφασίστηκαν:

 

1.  Καμία περικοπή στο ήδη οριακό ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης (  υπάρχουν πολλές απλήρωτες εφημερίες, λόγω υπερβάσεων, για να τηρηθεί το ασφαλές της εφημερίας, από το 2011).

 

2.  Παραίτηση του διευθυντή της ιατρική υπηρεσίας, των τομεαρχών χειρουργικού, παθολογικού και εργαστηριακού τομέα, καθώς και του επιστημονικού συμβουλίου, ώστε να μη δοθεί άλλοθι στη διοίκηση, το υπουργείο και την κυβέρνηση στην παράλογη και επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, αλλά και τον έλληνα ιατρό υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ. Ας μας πουν οι ιθύνοντες, ξεκάθαρα, τι υγεία σχεδιάζουν για την Ελλάδα του σήμερα και πόσο θα κοστίζει στον κάθε έλληνα πολίτη, που κατά γενική ομολογία και των δανειστών μας, δεν αντέχει άλλα βάρη.

 

3.  Έναρξη επίσχεσης εργασίας από αύριο, 28-03-2012, με ταυτόχρονη προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου (δημόσιος διάλογος-ΜΜΕ), και νέα γενική συνέλευση σε μία εβδομάδα, όπου θα αποφασιστεί εκ νέου το είδος και η πορεία των κινητοποιήσεων μας.

 

 

 

                                                                                              Σέρρες: 27-03-2012   

 

 

                Πρόεδρος                                                        Γραμματέας

 

       Βελιώτης Χαράλαμπος                                  Παπαμιχάλης Ευάγγελος

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s