Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ) 11/05/2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΙΝΣ ΤΡΙΤΗ 9/5/2012

Απαιτούμε να μη γίνει καμία παραπέρα αποδυνάμωση της στελέχωσης των εφημεριών, καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομείων και τμημάτων που εφημερεύουν, αλλά και το αυτονόητο που είναι η πληρωμή όλων των εφημεριών μας. Η εργασία μας και στην εφημερία δεν είναι «πρόσθετη», είναι απολύτως απαραίτητη για τους ασθενείς μας. Είναι βαριά επικίνδυνη, ανθυγιεινή για μας.

Παράνομοι δεν είμαστε εμείς που δουλεύουμε σύμφωνα με τα ελλειμματικά και επικίνδυνα προγράμματα εφημερίας που οι διοικήσεις – εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εγκρίνουν. Παράνομοι είναι αυτοί που δεν προσλαμβάνουν μόνιμους γιατρούς, ώστε να έχουμε ανθρώπινα ωράρια με το πολύ μία εφημερία την εβδομάδα. Παράνομοι είναι αυτοί που δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου. Παράνομοι είναι αυτοί που ξεζουμίζουν μέχρι εξαντλήσεως τους ειδικευόμενους γιατρούς για να καλύψουν τις ελλείψεις (γεγονός που φάνηκε ακόμη εντονότερα με τις επισχέσεις μας) καταργώντας στην ουσία τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της ειδίκευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι με τα πλαφόν των εφημεριών δεν καλύπτονται υποτυπωδώς οι ανάγκες στα περισσότερα νοσοκομεία και ότι δεν διασφαλίζεται η πληρωμή των εφημεριών μας, καταστούμε υπεύθυνους τους διοικητές των νοσοκομείων να αναλάβουν ως εργοδότες την ευθύνη για την κατάρτιση των προγραμμάτων. Να αναλάβουν στο ακέραιο την ευθύνη για οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει από έλλειψη γιατρών στις εφημερίες.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε να εργαστούμε απλήρωτοι ούτε μία ώρα. Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν θα γίνουμε. Προειδοποιούμε ότι θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες να στρέψουν τους ασθενείς απέναντι στους αγωνιζόμενους γιατρούς. Οι εργαζόμενοι στην υγεία- πρόνοια οικοδομούμε την λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Παλεύουμε για:

· Άμεση καταβολή όλων των εφημεριών. Δε δεχόμαστε να δουλέψουμε ούτε μία ώρα απλήρωτοι

· Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ:

· ΔΕΥΤΕΡΑ 14, ΤΕΤΑΡΤΗ 16 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 κλείσιμο των ταμείων του Νοσοκομείου, δωρεάν εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία και ενημέρωση του κόσμου για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας

· ΤΕΤΑΡΤΗ 16 παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s