Πως θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

gerasimos

Σε σύγχυση βρίσκονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που καταβάλλουν ολόκληρη την αξία των φαρμάκων τους στα φαρμακεία λόγω της αναστολής εκτέλεσης των συνταγών με πίστωση. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε το πότε, ούτε το πώς θα εισπράξουν αυτά τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ. Και παρά το ότι ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής υποστηρίζει ότι μόνο οι μισοί πήραν πίσω τα χρήματά τους στην προηγούμενη απεργία του Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Γεράσιμος Βουδούρης εξέδωσε εγκύκλιο με τις οδηγίες επιστροφής χρημάτων μέχρι την έναρξη εκτέλεσης των συνταγών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλλαν στο παρελθόν.

Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου οι καταθέσεις δαπανών θα πραγματοποιούνται στην Διεύθυνση Παροχών, και Μητρώου Ασφαλισμένων – Τμήμα Παροχών.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα εξής:

  1. Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).
  2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
  3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
  4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).

Θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής.Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.
Οι συνταγές που δεν εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης τους, θα εκτελούνται κανονικά.

http://www.healthview.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s