ΕΝΙΝΣ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (25-07-2012)

Οι γιατροί του νοσοκομείου Σερρών είμαστε απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Ιανουάριο του 2012. Από τη Δευτέρα 16-07-12 οι ειδικευόμενοι ιατροί του νοσοκομείου,  εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής και ανοχής και αρνούμενοι την κοροϊδία και την απλήρωτη εργασία βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Για το λόγο αυτό απέχουν από την πρωινή τους εργασία και από τις εφημερίες. Τέλος, από τις 23-07-12 υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι ειδικοί παθολόγοι και των δύο παθολογικών κλινικών του Γ. Ν. Σερρών, έχοντας διαμορφωθεί  τελικά μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση για την ασφαλή  λειτουργία του Νοσοκομείου, που αφορά και τους νοσηλευόμενους ασθενείς και τους ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα ( ΤΕΠ ). Αναφέρουμε ενδεικτικά τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα: οι παθολογικές κλινικές που εφημερεύουν λειτουργούν με δύο ειδικούς που πρέπει να καλύπτουν συγχρόνως την κλινική και τα επείγοντα περιστατικά, γιατροί καλούνται να κάνουν 4 συνεχόμενες εφημερίες (4 ημέρες συνεχόμενη εργασία!!!!!!!!!!!!!), χειρουργικές ειδικότητες εφημερεύουν με έναν ειδικό που αν χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο αφήνει ακάλυπτα τα ΤΕΠ και την κλινική.

Η κατάσταση αυτή έρχεται να επιδεινώσει την ήδη υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό Σερρών, που οφείλεται στην πολιτική της συνεχούς υποχρηματοδότησης της Υγείας.

Με βάση τα νέα αυτά δεδομένα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, έκτακτη γενική συνέλευση των νοσοκομειακών ιατρών, παρουσία του προέδρου της Ο. Ε. Ν. Γ. Ε. κου Δ. Βαρνάβα, ο οποίος είχε προηγουμένως συνάντηση με τους παθολόγους που έχουν υποβάλει την παραίτηση τους, το προεδρείο της Ε. Ν. Ι. Ν. Σ., μέλη του επιστημονικού συμβουλίου, τους τομεάρχες, αλλά και με το διοικητή του νοσοκομείου. Πρόκειται για μία από της μαζικότερες γενικές συνελεύσεις των τελευταίων μηνών και όπου με πλήρη ομοφωνία, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων

   ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης

   να μην υποβαθμιστούν άλλο οι υπηρεσίες υγείας διεκδικώντας:

α) Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους τους πολίτες

β) Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Ε. Ο. Π. Υ. Υ., των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

γ) Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.

δ) Καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων, κέντρων υγείας, μονάδων του Ε. Ο. Π. Υ. Υ. ή προνοιακών ιδρυμάτων. Απορρίπτουμε την τροποποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων που επιχειρείται τώρα γιατί οδηγούν στη συρρίκνωση των δημόσιων υποδομών και στη μείωση του προσωπικού, ενώ ο λαός έχει ανάγκη το αντίθετο, την ανάπτυξη και αναβάθμιση τους.

ε) Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα ιδρύματα πρόνοιας

στ) Επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς πληρωμής των εφημεριών, ώστε να πάψει η γραφειοκρατική κωλυσιεργία και η υπεκφυγή των ευθυνών της διοίκησης μέσω της Υ. Δ. Ε.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ:

  1. Από τις 26-07-12 επίσχεση εργασίας και των ειδικών ιατρών του νοσοκομείου, δηλαδή, αναστολή της λειτουργίας τακτικών ιατρείων πρωινών και απογευματινών, καθώς και προγραμματισμένων εξετάσεων-επεμβάσεων.
  2. Συνάντηση με τους τοπικούς και θεσμικούς φορείς του νομού μας και τα σωματεία εργαζομένων
  3. Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελική αρχή κατά παντός υπευθύνου, λόγω των επικίνδυνων καταστάσεων λειτουργίας του νοσοκομείου
  4. Από την ερχόμενη εβδομάδα απεργιακές κινητοποιήσεις

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΔΕΔΥ, ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΕΔΗΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s