ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας & Θράκης

ΘΕΜΑ :  Κατανομή ωρών και ποσού για αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης, της απασχόλησης κατά τις νύχτες, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και τις εφημερίες του λοιπού επιστημονικού προσωπικού των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων – Κέντρων Υγείας – Κ.Ψ.Υ.

 

ΣΧΕΤ. (Α) : Η αριθμ. Υ10β/Γ.Π.6846/12-3-2012 απόφαση του Υπουργείου μας

ΣΧΕΤ. (Β) : Η αριθμ. ΔΥ5α/οικ.28820/21-3-2012 απόφαση του Υπουργείου μας

ΣΧΕΤ. (Γ) : Το αριθμ. Υ10β/Γ.Π.οικ.33313/30-3-2012 έγγραφο του Υπουργείου μας

ΣΧΕΤ. (Δ) : Το αριθμ. ΔΥ5α/οικ.49180/11-5-2012 έγγραφο του Υπουργείου μας

ΣΧΕΤ. (Ε) : Το αριθμ. ΔΥ5α/οικ.66599/04-7-2012 έγγραφο του Υπουργείου μας

    Κύριε Διοικητά

    Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε από την εκπρόσωπο των εργαζομένων του μη ιατρικού προσωπικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας κ. Χρυσούλα Αλεβιζάκη, ότι κατά την διάρκεια της αριθμ. 12/03-7-2012 τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας (επισυνάπτουμε αντίγραφο), ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη, για την πρόθεσή του να αποζημιώσει το μη ιατρικό προσωπικό για την υπερωριακή απασχόληση, την απασχόληση κατά τις νύχτες, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και τις εφημερίες του λοιπού επιστημονικού προσωπικού, από τον μήνα Απρίλιο και μετά με το ποσό των (57.587,50) € μηνιαίως, σε εφαρμογή των (Α) και (Β) σχετικών.

    Σας ενημερώνουμε ότι τα ανωτέρω προγράμματα για τους μήνες Ιανουάριο μέχρι και Ιούλιο 2012 συντάχθηκαν – εγκρίθηκαν από τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας (η αναπληρώτρια Διοικήτρια όπως γνωρίζετε κάνει χρήση από 07-12-2012 μέχρι σήμερα αδειών κύησης-λοχείας-ανατροφής τέκνου) και πραγματοποιήθηκαν, ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων υπαλλήλων (άρα και αριθμό ωρών εργασίας), όπως και το προηγούμενο έτος 2011, παρ’ ότι είχαν εκδοθεί τα (Α), (Β) και κυρίως (Γ) σχετικά.

    Δύο είναι τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τα προαναφερθέντα :

  1. Ποια δεδομένα έλαβε υπόψη του το Υπουργείο μας κατά την έκδοση των (Α) και κατά συνέπεια (Β), (Δ) και (Ε) σχετικών, όταν είναι γνωστό από τα στοιχεία που υπάρχουν,  ότι π.χ. το Νοσοκομείο Δράμας ενώ υπολείπεται κατά πολύ του Νοσοκομείου μας σε προσωπικό και κλίνες, του κατανέμουν περισσότερες ώρες και μηνιαία δαπάνη, όπως  και στα ισοδύναμα Νοσοκομεία Καβάλας – «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» – «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» κατανέμουν πολύ περισσότερες ώρες και μηνιαία δαπάνη ? Αυτό το γεγονός της ανισοκατανομής προκαλεί το αίσθημα της αδικίας στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σερρών, των (8) Κέντρων Υγείας Σερρών και του ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Νιγρίτας.
  2. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας, αφού γνώριζε την ύπαρξη των (Α) και  (Β) σχετικών, είχε την υποχρέωση, άμεσα να ενημερώσει τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους που συντάσσουν τα σχετικά προγράμματα (όπως έκανε με τους γιατρούς) και να ζητήσει την τροποποίηση των προγραμμάτων για τους επόμενους μήνες (μείωση δηλαδή του αριθμού  των συμμετεχόντων), για να επιτευχθεί η δαπάνη των 57.587,50 € μηνιαίως. Στο σημείο αυτό σας ενημερώνουμε, ότι ο Διοικητής εξόφλησε τους εργαζόμενους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο με τα ποσά 82.000,00 € αντίστοιχα και από τα στοιχεία που υπάρχουν στη μισθοδοσία, για τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν όπως προαναφέραμε με έγκριση του Διοικητή (μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος και Ιούλιος), το μηνιαίο κόστος ανέρχεται περίπου στις 74.000,00 €.  Αυτή η παράληψη του Διοικητή, όπως γίνεται αντιληπτό ζημιώνει τους εργαζόμενους με 16.412,50 € μηνιαίως και δημιουργεί πρόβλημα στον τρόπο αποπληρωμής τους (πως θα καταρτισθούν εκ των υστέρων προγράμματα με λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματοποιήθηκαν) ? Και ενώ ο Διοικητής γνώριζε την ύπαρξη του (Γ) σχετικού (έχει πρωτοκολληθεί στο Νοσοκομείο μας στις 30-4-2012, επισυνάπτουμε αντίγραφο), με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα σε σας, αν διαπιστώσετε  προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων ευθύνης σας ή προκύψουν τυχόν ανισοκατανομές (με την προϋπόθεση βέβαια να ενημερωθείτε σχετικά) να αποστείλετε έγκαιρα στοιχεία στο Υπουργείο μας, για την τροποποίηση των ανωτέρω αποφάσεων (Α και Β σχετικά).

Κύριε Διοικητά,

μετά από τα ανωτέρω, οι εργαζόμενοι  στο Νοσοκομείο Σερρών, στα (8) Κέντρα Υγείας του ν. Σερρών και στο ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Νιγρίτας (το μη ιατρικό προσωπικό), παρακαλούμε :

  • να μας χορηγήσετε αντίγραφα των σχετικών δαπανών που πραγματοποιήθηκαν το 2011 και 2010 στα προαναφερθέντα Νοσοκομεία, της δύναμής τους σε κλίνες και προσωπικό  για ενημέρωσή μας,
  • αφού λάβετε υπόψη σας τα προαναφερθέντα στοιχεία (δαπάνες προηγούμενων ετών, αριθμό προσωπικού και κλινών), να μας γνωστοποιήσετε άμεσα την άποψή σας για τις ώρες και το ποσό που θεωρείτε πως πρέπει να κατανεμηθούν  στο Νοσοκομείο μας,
  • εφόσον συμφωνείτε στην αύξηση του αριθμού των ωρών και του ποσού για το Νοσοκομείο μας, να προβείτε άμεσα στην αποστολή των απαραίτητων στοιχείων στο Υπουργείο μας, έτσι ώστε αναδρομικά να τροποποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις κατανομής και να αποκατασταθεί η κατάφορη αδικία που προκλήθηκε εις βάρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σερρών, στα (8) Κέντρα Υγείας του ν. Σερρών και στο ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Νιγρίτας (μη ιατρικό προσωπικό).

Ευελπιστώντας στην αποδοχή των απόψεών μας.

Συνημμένα (3) φ. :

1. Αντίγραφο της αριθμ. 12/03-7-2012

απόφασης Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας

2. Αντίγραφο του αριθμ. 7781/30-4-2012

δικού σας εγγράφου με το οποίο διαβιβάσθηκε

το αριθμ. Υ10β/Γ.Π.οικ.33313/30-3-2012

έγγραφο του Υπουργείου μας

 

 

Ο  Πρόεδρος

Αθανάσιος  Ζηλιαχώβαλης

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΔΕΔΥ, ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΕΔΗΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s