ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕΡΡΩΝ

Αξιότιμη Κυρία και Αξιότιμοι Κύριοιβουλευτές,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας τόσο για την «μνημονιακή» πολιτική που με πρωτοφανή ζήλο ακολουθεί η τριμερής Κυβέρνηση – που κατά κοινή ομολογία έχει αποτύχει – όσο και για την πρόθεση της να συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση με ένα νέο μνημόνιο και παρά τις αρχικές δεσμεύσεις των κομμάτων, που την απαρτίζουν, ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Όπως γνωρίζετε, εδώ και τρία χρόνια τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά και συλλογικά μας δικαιώματα βρίσκονται διαρκώς στο «εκτελεστικό απόσπασμα».

 

Σήμερα η κοινωνική οργή εκδηλώνεται παντού. Επιζητεί πολιτική λύση και διέξοδο από την κατάσταση της νέο-αποικιακής αντιμετώπισης της χώρας. Η συστηματική λεηλασία των πόρων που διαθέτει η χώρα, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, η ακύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η κοινωνική χρεοκοπία, η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση και οι αυτοκτονίες, είναι συνέπειες των επιλογών όσων στήριξαν τις πολιτικές των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

 

Υπενθυμίζουμε πως οι πολιτικές επιλογές των βουλευτών κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που υλοποιήθηκαν από τις δικές τους κυβερνήσεις, έφεραν την χώρα μας σε αυτήν την κατάσταση

Με την ψήφιση και των νέων μέτρων, το εισόδημα, οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά μπαίνουν οριστικά στην κλίνη του «μνημονιακού» Προκρούστη, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό και αφανίζοντας την μικρομεσαία τάξη προς όφελος των αγορών, των τραπεζών, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.

Το έλλειμμα όμως και το χρέος, παρά την βίαιη υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε, αλλά εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας αυξάνεται ραγδαία. Παράλληλα οι «έχοντες και κατέχοντες» παραμένουν στο απυρόβλητο και συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το νέο μνημόνιο που χτίζει πάνω στη «χρεοκοπία» των προηγούμενων, αποτελεί προοπτική λιτότητας διάρκειας και εξαθλίωσης χωρίς τέλος.

Εμείς απορρίπτουμε αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της και να είσαστε σίγουροι πως θα την ανατρέψουμε !

Διεκδικούμε μια άλλη οικονομική πολιτική με αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και θα διευρύνει τα οικονομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, που θα λαμβάνει υπόψη τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς και τις στατιστικές.

Ο αγώνας των εργαζομένων, ο αγώνας της κοινωνίας για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, για μια άλλη πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, αποτελεί τη μόνη προοπτική για τη χώρα.

 

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, που οδηγεί την Κοινωνία σε απόγνωση, την Οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα σε νέα, μεγαλύτερα, αδιέξοδα.

Αγωνιζόμαστε για μας και τα παιδιά μας, για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους, για τους νέους, για τα μικρομάγαζα που κλείνουν, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα που οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σερρών και τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη αυτού, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση των διοικήσεων και των εκπροσώπων μας, σας μεταφέρουμε την πλήρη αντίθεση μας στην επικείμενη ψήφιση του νέου μνημονίου και σας καλούμε την ύστατη αυτή ώρα να μην συναινέσετε με την ψήφο σας στην εφαρμογή της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που διαλύει την κοινωνική συνοχή και γυρίζει τη χώρα μας στον Μεσαίωνα

Για την Ε.Γ του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΣΕΡΡΩΝ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
 

Βούλτσιος Αβραάμ

 

 

Χαριτίδου Σωτηρία

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ:

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Σερρών

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σερρών

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Σερρών

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Σερρών

Το Δ.Σ. της Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Κ.Κ. Νιγρίτας

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Νιγρίτας

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s