Χωρίς πετρέλαιο και με δεκάδες προβλήματα το ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας

Ορατό να μείνει χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό το Κέντρο για το υπόλοιπο του χειμώνα

 

Προβλήματα στην στελέχωση και την προμήθεια του ιατρικού και καθημερινής χρήσης  υλικού απειλούν την λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ 

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενής του ΚΕΦΙΑΠ  Νιγρίτας (πρώην ΚΑΦΚΑ), καθώς σύμφωνα με τους ίδιους βρίσκονται σε δεινή κατάσταση με τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν να απειλούν την λειτουργία του Κέντρου,

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Σωτηρία Χαριτίδου η δεξαμενή πετρελαίου του ΚΕΦΙΑΠ αναμένεται να αδειάσει μέσα στις επόμενες ημέρες με τον κίνδυνο οι ασθενείς να μείνουν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό να είναι πλέον ορατός. «Είχαμε κάποιες πετρελαίου από πέρσι τις οποίες διαχειριστήκαμε με πολύ φειδώ και οικονομία. Δεν έχουμε ανάψει ακόμα τα καλοριφέρ, προκειμένου να εξοικονομήσουμε πετρέλαιο για τα μπόιλερ που παράγουν ζεστό νερό προκειμένου να μπορούμε να πλένουμε τους ασθενείς. Αν τελειώσει και το λίγο πετρέλαιο δεν θα μπορούμε να καθαρίζουμε τους ασθενείς μας. Από τις 24 Οκτωβρίου αποστείλαμε αίτηση για προμήθεια πετρελαίου στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών όπου υπαγόμαστε, χωρίς να έχουμε λάβει έγγραφη απάντηση. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διοικητή με τον κ. Εμμανουηλίδη μας απάντησε πως δεν υπάρχουν λεφτά».
Πέρα από το πρόβλημα προμήθειας πετρελαίου το Κέντρο αντιμετωπίζει και προβλήματα επάρκειας υλικού, λόγω του ότι δεν υπάρχουν απαραίτητα ιατρικά υλικά όπως γάντια αλλά καθημερινής χρήσης όπως κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, απορρυπαντικά πλυντηρίου κ.α.: «Αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα και με υλικά που χρειαζόμαστε για να φροντίσουμε τους ασθενείς ιατρικής και καθημερινής χρήσης. Οι άνθρωποι του νοσοκομείου μας βοηθάνε σε αυτό τον τομέα και κάνουν ότι μπορούν για να μας προμηθεύσουν με ιατρικό υλικό. Επίσης συγκινητική είναι και η προσφορά του κόσμου και ιδιαίτερα των συγγενών που μας αγοράζουν ότι μπορούν, όπως κουβέρτες απορρυπαντικά, σεντόνια και μας το προσφέρουν», μας δήλωσε η κ. Χαριτίδου.
Προβλήματα ωστόσο παρατηρούνται και στην στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ μιας και το ελλείπεις προσωπικό που δραστηριοποιείται δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες του. Σύμφωνα με την κ. Πρόεδρο: « Δεν έχουμε επιστημονικό διευθυντή που είναι μία πολύ σημαντική θέση για τον συντονισμό και την διοίκηση του Κέντρου. Επίσης οι 24 εν ενεργεία υπάλληλοι μας δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, όλες οι θέσεις υπολειτουργούν. Πρόσφατα πέντε υπάλληλοι μας μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ως μετακλητοί, λόγο τις υποστελέχωσεις εκεί. Επιπλέον τρείς υπάλληλοι μας λείπουν σε άνευ αποδοχών αναρρωτικές άδειες. Έχουμε μόνο έναν διοικητικό υπάλληλο που καθημερινά τρέχει από εδώ και εκεί για να προλάβει τα πάντα. Όλοι μα δουλεύουμε σκληρά με αυταπάρνηση για την κάλυψη των αναγκών του ΚΕΦΙΑΠ».
Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του Σωματείου κ. Θεολογία Χορταριά μας δήλωσε πως η ανεπάρκεια προσωπικού και υλικών ορισμένες φορές προκαλεί την ενόχληση των συγγενών που ζητούν καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες: «Καθημερινά δεχόμαστε παράπονα από γονείς και συγγενείς που ζητούν καλύτερες υπηρεσίες, καθημερινά κάνουμε ότι μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε τους 29 μόνιμους ασθενείς μας, τα άτομα που έρχονται για το πρόγραμμα αποθεραπείας».

 

Τέλος η κ. Χαριτίδου μας δήλωσε πως γίνονται φιλότιμες προσπάθειες εκ μέρους του σωματείου για την διασφάλιση της λειτουργίας του: «Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την Αντιπεριφέρεια, την 4η Υγειονπμική Περιφέρεια και το Υπουργείο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Δήμος Βισαλτίας, με τον Δήμαρχο να κατανοεί τα προβλήματά μας και να κάνει ότι μπορεί για να μας βοηθήσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το ΚΕΦΙΑΠ που αν προσεχτεί λίγο, μπορεί να γίνει το στολίδι της περιοχής αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση».

 

ΠΗΓΗ: http://serrespublica.blogspot.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΔΕΔΥ, ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΕΔΗΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s