ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TOY Γ.Ν. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης μετά από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23/12/2012, ανακοίνωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (και μέσω αυτών και στους εργαζομένους του) την αδυναμία καταβολής των δεδουλευμένων του μηνός Δεκεμβρίου λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης της πολιτείας.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θέλουν να υπενθυμίσουν σε όλους τους εμπλεκόμενους το μόνο πράγμα που γνωρίζουν καλά οι ίδιοι. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι το μόνο νοσηλευτικό ίδρυμα πανελληνίως, η πληρότητα του οποίου αγγίζει το 100%, αλλά οι εργαζόμενοι του κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος.

Καλούμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ενημερώσει απευθείας τους εργαζομένους για την οικονομική κατάσταση του ιδρύματος, τον οικονομικό προγραμματισμό, καθώς και τις προσπάθειες που έχουν αναληφθεί για την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να πάψει να αλληθωρίζει και να αντιμετωπίσει το Γ.Ν. Παπαγεωργίου τουλάχιστον ισότιμα με τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας καταβάλλοντας εγκαίρως τις προβλεπόμενες οικονομικές επιχορηγήσεις.

Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι όμηροι στη διελκυστίνδα μεταξύ του Υπουργείου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων με σκοπό την οριστική λύση στο πρόβλημα.

Εκ μέρους του Δ.Σ. ΣΕΝΠ
Η Πρόεδρος
Νικολιδάκη Ελευθερία

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΕΔΗΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s