ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΦΩΤΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Με αφορμή απόφαση του κ. Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει το Κέντρο Υγείας Ροδολίβους να εφημερεύει με έναν ιατρό και να εξυπηρετείται στα επείγοντα περιστατικά από το Νοσοκομείο Δράμας με ιατρική υποστήριξη από το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης

Επιστολή «φωτιά» του δημάρχου Αμφίπολης προς το διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών

«Σας ζητώ να δώσετε άμεση και δίκαιη λύση στο αίτημά μας προτού η δίκαιη αγανάκτηση των συνδημοτών μου λάβει ανεξέλεγκτες μορφές αντίδρασης», επισημαίνει ο δήμαρχος Αμφίπολης

«Επειδή λοιπόν ως Δήμαρχος δεν μπορώ και δεν πρέπει να αδιαφορήσω σε θέματα που άπτονται της Υγείας και της Ασφάλειας των δημοτών μου και αδυνατώ να κατανοήσω τις λογικές πολιτικής πίεσης που μεταβάλλουν, μέσα σε λίγες μέρες, δίκαιες και αντικειμενικές αποφάσεις της Διοίκησης, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε ένδικο και πρόσφορο μέσο προκειμένου να προστατεύσω τις ζωές και την υγεία των συνδημοτών μου. Γι΄ αυτό και σας ζητώ να δώσετε άμεση και δίκαιη λύση στο αίτημά μας προτού η δίκαιη αγανάκτηση των συνδημοτών μου λάβει ανεξέλεγκτες μορφές αντίδρασης».Τα παραπάνω επισημαίνει σε επιστολή του προς το Διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Σερρών κ. Εμμανουηλίδη Ξενοφώντα ο δήμαρχος Αμφίπολης κ. Γεώργιος Βογιατζής με αφορμή πρόσφατη απόφαση του διοικητή σύμφωνα με την οποία θα πρέπει το Κέντρο Υγείας Ροδολίβους να εφημερεύει με έναν ιατρό και να εξυπηρετείται στα επείγοντα περιστατικά από το Νοσοκομείο Δράμας με ιατρική υποστήριξη από το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Διοικητά,

με έκπληξη ενημερώθηκα για την πρόσφατη απόφασή σας υπ. αριθ.: 12/11-1-2012, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει το Κέντρο Υγείας Ροδολίβους να εφημερεύει με έναν ιατρό και να εξυπηρετείται στα επείγοντα περιστατικά από το Νοσοκομείο Δράμας με ιατρική υποστήριξη από το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης. Αυτή η απόφαση έρχεται να ανατρέψει την πριν ολίγων ημερών προηγούμενη απόφασή σας, υπ. αριθ.: 14723/31-12-2012, κατόπιν εντολής του Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ., κ. Βεντούρη, που άφηνε δύο εφημερεύοντες ιατρούς στο Ροδολίβος και έναν στην Ν. Ζίχνη, η οποία είχε λάβει σοβαρά υπόψη τους αντικειμενικούς λόγους ύπαρξης δύο εφημερευόντων ιατρών στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβους, (μακρινή απόσταση του Κέντρου Υγείας Ροδολίβους, 52 χιλ., 40 λεπτά με Ι.Χ., λειτουργία ασθενοφόρου με πέντε οδηγούς, πλήθος επισκεπτών και επειγόντων περιστατικών, κάλυψη της Εγνατίας Οδού και της Εθνικής Οδού Θεσ/νίκης – Δράμας, της Παραλιακής Ζώνης Σερρών–Καβάλας, του ορεινού όγκου Παγγαίου και των τριών Μοναστηριών του, της Αρχαίας Αμφίπολης, κ.λ.π.).

Κατόπιν αυτού θα ήθελα να σας επισημάνω τις σοβαρές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στη συνέχεια απ΄ αυτή σας την απόφαση.

α) Μ΄ αυτή σας την ενέργεια αποδυναμώνετε ουσιαστικά το Νοσοκομείο Σερρών και ενδυναμώνετε το Νοσοκομείο της Δράμας που προσπαθεί να ανακαλύψει λόγους για να επιβιώσει. Ενώ το Νοσοκομείο Σερρών εισπράττει μηνιαίως από τους ασθενείς του Κέντρου Υγείας Ροδολίβους 3.000 ευρώ από παράβολα.

β) Αδικείτε κατάφωρα όλο το πληθυσμιακό δυναμικό της περιοχής Παγγαίου που εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας Ροδολίβους και το αναγκάζετε να ταλαιπωρείται στη Δράμα. Γιατί σύμφωνα με την απόφασή σας θα πρέπει στα επείγοντα περιστατικά να φεύγει ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ροδολίβους, χωρίς συνοδεία, στο Νοσοκομείο της Δράμας που απέχει 35 λεπτά με ΙΧ, και να διασχίζει όλη την πόλη της Δράμας, και ο ιατρός από τη Ν. Ζίχνη να φεύγει με το αυτοκίνητό του στη Δράμα, ή θα πρέπει το ασθενοφόρο του Ροδολίβους να κατεβαίνει στη Ν. Ζίχνη να παίρνει τον ιατρό, να γυρνάει στο Ροδολίβος και μετά να πηγαίνει στη Δράμα. Έτσι όμως ακυρώνεται το επείγον του περιστατικού.

γ) Ανοίγετε ουσιαστικά και πολιτικά τους «ασκούς του Αιόλου» σ΄ ένα πολύ σοβαρό θέμα που σιγοβράζει εδώ και χρόνια στην περιοχή μας και έχει να κάνει με το πού πρέπει να ανήκει διοικητικά αυτή η περιοχή κι από πού πρέπει να εξυπηρετείται υπηρεσιακά από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως καταλαβαίνετε οι επιπτώσεις αυτού θέματος είναι τεράστιες:

α) Μείωση πληθυσμού και έκτασης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,

β) Μείωση βουλευτικών εδρών,

γ) Απώλεια του Δήμου Αμφίπολης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αρχαία Αμφίπολη, Λιμάνι, θάλασσα, ορεινός όγκος Παγγαίου, Μοναστήρια…..

Ερωτάστε κύριε Διοικητά γιατί το Νοσοκομείο Σερρών, ενώ διαθέτει 400 κλίνες, χρηματοδοτείται αναλογικά για κάλυψη υπερωριακής απασχόλησης των ιατρών πολύ λιγότερο από ότι τα γειτονικά Νοσοκομεία Δράμας και Καβάλας;

Επειδή λοιπόν ως Δήμαρχος δεν μπορώ και δεν πρέπει να αδιαφορήσω σε θέματα που άπτονται της Υγείας και της Ασφάλειας των δημοτών μου και αδυνατώ να κατανοήσω τις λογικές πολιτικής πίεσης που μεταβάλλουν, μέσα σε λίγες μέρες, δίκαιες και αντικειμενικές αποφάσεις της Διοίκησης, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε ένδικο και πρόσφορο μέσο προκειμένου να προστατεύσω τις ζωές και την υγεία των συνδημοτών μου. Γι΄ αυτό και σας ζητώ να δώσετε άμεση και δίκαιη λύση στο αίτημά μας προτού η δίκαιη αγανάκτηση των συνδημοτών μου λάβει ανεξέλεγκτες μορφές αντίδρασης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.e-simerini.com

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΕΔΗΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ", ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s